Menu

Deputatul George Vișan: „Dobrogea rămâne un exemplu de conviețuire etnică”

Prezent la atelierul de lucru cu tema „Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”, desfășurat marți, 20 februarie, la Palatul parlamentului, deputatul George Vișan a subliniat importanța conviețuirii interetnice în zonă.

„Nu există, la nivelul Uniunii, un exemplu mai bun de conviețuire în deplină înțelegere decât Dobrogea. Pe fondul numeroaselor conflicte internaționale şi religioase din Europa şi din alte părți ale lumii, Dobrogea rămâne în continuare un exemplu de conviețuire între cele aproximativ 18 etnii prezente în regiune. Astfel, este binecunoscut faptul că în lunga sa istorie nu au existat conflicte aici și se poate afirma cu tărie că acest ținut este raiul multiculturalismului”, a subliniat George Vișan.
De asemenea, el a arătat importanța susținerii în zona Mării Negre a unui climat prielnic coeziunii sociale, bazat pe dialog, egalitate, respect reciproc si flexibilitate.
„Deși constatăm doua direcții distinctive: una spre globalizare și una spre divizare după etnii sau religii, Adunarea Parlamentara a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră a susținut efortul de a căuta un echilibru al bunei conviețuiri interetnice, bazată pe respect reciproc, pe cunoașterea tradițiilor și a elementelor de cultură și civilizație specifică.”
În fața invitaților la eveniment, deputatul George Vișan a vorbit despre respectul față de valorile fiecărei comunități etnice ce formează populația riverană Mării Negre. „Regiunea Mării Negre este un spațiu privilegiat în care comunități și etnii precum cea turcă, tătară sau cele formate din lipoveni, greci, evrei își păstrează identitatea și tradițiile. Respectul față de cei ale căror valori și credințe sunt diferite și cultura unui dialog permanent reprezintă premisele pentru o civilizație a păcii.”
Atelierul de lucru cu tema „Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre” este organizat de Rețeaua Universităților de la Marea Neagră în colaborare cu Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre, Universitatea din București, și Centrul de Excelență pentru Studiul Minorităților Transfrontaliere în formatul unei întâlniri de dezbateri deschise cu participare internațională.
Evenimentul își propune să fie un cadru de dezbateri libere în vederea schimbului de idei și de cunoștințe în vederea identificării unor direcții care ar trebui să fie urmate în dezvoltarea politicilor adresând coeziunea socială în zona Mării Negre.
La atelierul de lucru au fost invitați cadre didactice universitare, studenți, membrii ai parlamentului, reprezentanți ai autorităților locale, ai minorităților naționale, experți în domeniu, ambasadori și reprezentanți ai misiunilor diplomatice din țările membre OCEMN și alte organizații internaționale, ziariști.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate