Menu

Deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu: „Pentru guvernul Dragnea-PSD-ALDE sănătatea publică este departe de a reprezenta o prioritate”

În ultima sa declarație politică, deputatul George Șișcu atrage atenția asupra situației catastrofale a sistemului de sănătate publică în România.
„În raportul Uniunii Europene despre profilul sănătății din România pentru anul 2017 se arată clar situația deplorabilă a sistemului de sănătate publică din țara noastră. Bolile cardiace și accidentele vasculare cerebrale sunt cele mai des întâlnite cauze ale mortalității, în timp ce și decesele cauzate de diverse forme de cancer au crescut dramatic. De asemenea, bolile infecțioase reprezintă o provocare semnificativă, România având cea mai ridicată rată de tuberculoză din UE. Pe de altă parte mortalitatea infantilă este de peste două ori mai mare decât media UE.

Rata mortalității ar putea să scadă doar în condițiile existenței unui sistem de asistența medicală performant, dar și cu ajutorul prevenției, care în România din păcate lipsește cu desăvârșire. Din păcate însă realitatea este cruntă: în România mortalitatea este cea mai ridicată din UE pentru femei și a treia cea mai ridicată pentru bărbați.
În acest context al nevoilor tot mai crescute, România pierde personal sanitar și medical valoros din cauza emigrării. Numărul de medici și asistenți medicali disponibili este relativ scăzut comparativ cu mediile UE: 2,8 medici per 1000 locuitori, comparativ cu 3,5 în UE și respectiv 6,4 asistenți medicali per 1000 locuitori vs. 8,4 în UE.
În plus cheltuielile pentru sănătate pe cap de locuitor sunt cele mai scăzute din UE și reprezintă mai puțin de o treime din media acesteia.
Este clar că pentru guvernul Dragnea-PSD-ALDE sănătatea publică este departe de a reprezenta o prioritate. Instabilitatea politică și economică ne-a condus la nivelurile scăzute ale cheltuielilor pentru sănătate și la perpetuarea unor stări patologice care afectează de ani de zile sistemul de sănătate publică din România. Stimați colegi,  confruntarea și rezolvarea acestor probleme necesită o asumare politică hotărâtă a unui guvern capabil să dea soluții adecvate, pe care din păcate nu am vazut-o la niciunul dintre guvernele PSD din ultima perioadă.
Ma întreb oare câți oameni trebuie să mai moară cu zile, ca acest sistem să înceapă să conteze cu adevarat pentru cei care ne conduc?“ a susținut deputatul PNL George Șișcu.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate