Menu

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța: „Nu vor crește salariile românilor, ci vor scădea”

Pe fondul aparițiilor primelor informații despre scăderea anumitor salarii în sistemul bugetar, deputatul liberal Bogdan Huțucă a transmis un comunicat în care acuză partidele de guvernământ de „escrocherie fiscală” în ceea ce privește mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat.

„O manevră marca Vâlcov prin care se încearcă mutarea atenției publice de la fondul problemei – creșterile salariale promise – spre detalii procedurale complicate și stufos ambalate. Căci, în realitate, toate acele multe cifre și procente majorări salariale din pachetul de guvernare diletanto-fantezist PSD-ALDE se traduc, în realitate, în mai puțini bani la simbrie pentru o bună parte dintre români . PSD a fost ajuns din urmă de propriile minciuni electorale, care, acum, ca un bumerang, îl lovesc în ceafă”.
Bogdan Huțucă avertizează că în această lună se va vedea clar că salariile vor scădea, asta în timp ce prețurile la produsele de bază s-au majorat. „NU vor crește salariile românilor de la 1 ianuarie 2018, domnilor guvernanți, ci vor scădea! Oamenii vor rămâne, după ingineria voastră fiscală, cu mai puțini bani în buzunar. Și dacă veți corobora această stare de fapt cu creșterile masive de prețuri la carburanți, hrană, servicii etc., cu mărirea considerabilă a ratelor bancare, pe fondul deprecierii monedei naționale, veți avea adevărata oglindă a guvernării PSD-ALDE.”
Aplicarea legii salarizării în sectorul public pentru anumite categorii de salariați din APIA, MAI, Consiliul Concurenței, direcțiile județene de statistică, grefierii etc. vine cu scăderi de salarii (până la 40% în anumite situații), mai spune deputatul liberal, sau cu creșteri mult sub așteptări (de până la 3% ).
O altă categorie de angajați afectată de decizia guvernului privind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat va fi cea din domeniul IT, cercetare -dezvoltare, domeniile de activitate cu caracter sezonier și cei care nu muncesc cu normă întreagă. Aceștia, susține Bogdan Huțucă, vor înregistra scăderi ale veniturilor salariale.
„Asistăm, așadar, la un efect de domino al unei coaliții PSD-ALDE care guvernează România în tranșe. Incompetența și disperarea de a genera venituri la bugetul de stat au rostogolit măsuri fiscale și economice compromise și lipsite de cea mai mică credibilitate. În cel mai diletant mod, PSD și ALDE au tras o țeapă românilor”, conchide președintele PNL Constanța.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate