Menu

Primarii sunt invitați să contribuie la prevenirea efectelor iernii. Inițiativa aparține consilierilor județeni Bogdan Bola și Stelian Gima

Bogdan Bola și Stelian Gima, consilieri județeni din partea PNL, au lansat un nou proiect care ar trebui să vină în sprijinul administrațiilor locale pe timpul iernii. Cei doi consilieri au plecat de la problemele concrete cu care localitățile se confruntă în momentul în care viscolul și zăpada pun stăpânire peste localități. De aceea, în calitatea lor de membrii în Comisia Juridică, Ordine Publică și Situații de Urgență din cadrul Consiliului Județean Constanța, doresc să-i ajute pe edili.

„Din discuțiile purtate până în acest moment, rezultă că majoritatea intervențiilor echipelor de la ENEL la rețelele de tensiune medie și joasă (iluminat stradal și iluminatul locuințelor) au fost făcute la solicitările cetățenilor și nu a administrațiilor locale. Acest fapt a condus, în majoritatea cazurilor, la efectuarea de lucrări de reparații și nu la schimbarea/modernizarea echipamentelor de distribuire a energiei electrice.
Având în vedere aceste date statistice, previziunile meteo pentru această iarnă dar și istoricul fenomenelor meteo extreme din ultimii ani, dorim să facem tot posibilul să-i sprijinim pe primari în prevenirea situațiilor grave cu care s-ar putea confrunta localitățile și cetățenii lor”, spun inițiatorii proiectului.
Concret, cei doi consilieri vor centraliza datele pe care le solicită primarilor pentru a le înainta conducerii Consiliului Județean și conducerii ENEL Dobrogea.
„Considerăm că doar prin acțiuni comune putem schimba în bine viața locuitorilor județului nostru și îi putem scuti de evenimente neplăcute în iarna care vine și în cele viitoare”, mai spun Bogdan Bola și Stelian Gima.
Datele solicitate de la primari:
- există în comunitatea pe care o conduceți probleme cu tensiunea mică a rețelelor electrice, fluctuații sau întreruperi dese ale curentului electric?
- sunt necesare posturi de transformare electrică noi? Aici ne referim la înlocuirea celor foarte vechi sau la posturi de transformare adiționale.
- rețelele de curent electric sunt modernizate și izolate?
- în anii anteriori (cel puțin trei ani) au existat probleme ale rețelelor de curent electric medii sau joase?
Menționăm că orice detaliere a locației unde au apărut problemele va ajuta mult (ex. satul unde a apărut problema, cartierul sau strada/străzile).

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate