Menu
Prev Next

Politic

Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu: "Țara noastră a reușit să contracareze subfinanțarea Armatei, alocând pentru apărare 2% din PIB și va continua să facă acest lucru până în anul 2026"

Senatorul PSD de Constanța, Tit-Liviu Brăiloiu, a prezentat în plenul Senatului din 20.03.2018 o declarație politică cu titlul “România, pe primul loc în NATO la alocări bugetare pentru apărare”.

Citeşte mai departe ...

Deputatul George Șișcu: „Cum putem să ne închipuim că nevoile unui copil pot fi satisfăcute cu 18 euro pe lună?”

Deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu, a susținut azi în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică privind stimularea natalității în rândul clasei mijlocii a populaţiei din România. Mai jos vă prezentăm, integral, declarația politică a liberalului tulcean.

Citeşte mai departe ...

Senatorul Ștefan Mihu ia în calcul depunerea unor amendamente privind modificarea Legii Pensiilor Militare

Senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, filialele din Constanța și Mangalia.Aceștia au solicitat senatorului constănțean modificarea OUG 59/2017,mai exact abrogarea articolului VII. Acesta modifică Legea Pensiilor Militare de Stat echivalând pensia cu salariul net fapt care duce la dubla impozitare a noilor pensionari. Același articol VII anulează actualizarea pensiei rezerviștilor militari.
Propunerea a fost discutată cu senatorul Ștefan Mihu urmând ca în perioada imediat următoare acesta să depună amendamentele necesare pentru modificarea ordonanței mai sus menționate.

Citeşte mai departe ...

Senatorul Vergil Chițac, despre neputința primarului Decebal Făgădău în fața contractelor de deszăpezire cu Polaris M Holding

Iarna 2017/2018 a fost pentru constănțeni una ușoară, cu numai câteva zile de zăpadă, însă, la fel ca și iarna trecută, orașul a fost aproape paralizat odată cu căderea zăpezii. Desigur, este o tradiție ca zăpada să vină la Constanța cu un veritabil cod galben de gunoaie neridicate de firma de salubrizare.

Citeşte mai departe ...

Interpelarea deputatului UDMR, Antal Istvan, demonstrează că Statul român este incapabil să administreze patrimoniul BTT Costinești

Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) a fost înființat în anul 1968, iar principalul obiectiv turistic care intra în patrimoniul lui a fost stațiunea Costinești, numită Stațiunea Tineretului în anii 70. Într-un timp foarte scurt, comuniștii au construit aici peste o sută de clădiri: hoteluri, vile, bungalouri, căsuțe de vacanță, restaurante, discoteci, terase și apartamente pentru angajați. În total, construcțiile s-au întins pe o suprafață de 370.000 de metri pătrați.

Citeşte mai departe ...

Deputatul PNL, George Șișcu: „Cinismul PSD nu are limite! Este un furt din buzunarele românilor"

În ultima sa interpelare făcută în Parlamentul României, în ziua de 14 martie a.c., deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu, a luat poziție față de efectele dezastruase ale OUG 91/2017 și ale OUG 82/2017. Acesta consideră că aceste ordonanțe nu fac altceva decât să sărăcească și mai mult populația țării. Mai jos vă redăm integral declarația politică a deputatului liberal.

„Stimați colegi,
Practic nu există nicio săptămână în care Parlamentul să nu ia în discuție câte o inepție legislativă promovată de către PSD. Dacă acum două săptămâni am dezbătut mult controversata OUG 91/2017 prin care s-a încercat cârpirea neajunsurilor la Legea salarizării, săptămâna acesta se va lua în discuție OUG 90/2017, ordonanță mamut care vizează măsuri de austeritate fiscală precum tăierea de 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, compensarea muncii suplimentare doar  cu timp liber corespunzător, fără plata orelor suplimentare; neacordarea tichetelor cadou, a premiilor sau a indemnizației de hrana și de vacanță; neacordarea indemnizației la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezerva; suspendarea ocuparii posturilor vacante din instituțiile și autoritățile publice.

Urmează apoi să luam în discuție OUG 82/2017, act normativ prin care PSD-ALDE taie cota de contribuție la fondul de pensii administrate privat de la 5,1% la 3,75%, în condițiile în care la momentul intrării în vigoare a Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, s-a intenționat ca, în termen de 9 ani de la începerea activității de colectare, cota de contribuție la fondul de pensii să se majoreze la 6%. Guvernul încalcă astfel drepturi constituționale (la pensie și la proprietate), prin diminuarea contribuției la Pilonul 2, motiv pentru care PNL a solicitat Avocatului Poporului să atace actul normativ la CCR.

Și nu doar angajații sunt afectați de cuprinsul OUG 82, deoarece o altă măsură cu impact negativ o reprezintă amânarea majorării punctului de pensie pentru data de 1 iulie 2018, în loc de 1 ianuarie 2018. Este primul an în care actualizarea nu se mai produce la începutul anului, pensionarii fiind cei afectați în această situație! 
Nici mamele nu scapă, deoarece prin schimbarea modului de calcul se vor diminua și indemnizațiile acestora. Măsura va avea ca efect accentuarea scăderii natalității, care oricum este deja pe un trend negativ în România!

Stimați colegi, PNL nu poate susține aceste măsuri care afectează veniturile actuale și viitoare ale românilor!
Constatăm că cinismul PSD nu are limite! Este un furt din buzunarele angajaților, a pensionarilor, a mamelor pentru acoperirea promisiunile făcute în campania electorală.
Somăm pe această cale PSD să ia în considerare amendamentele noastre, care vizează mărirea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2018 (1100 lei), contribuția la Pilonul II să fie de 6% începând cu 1 ianuarie 2018, eliminarea plafonului la indemnizația pentru mame și corelarea pragului minim cu salariul minim pe economie, eliminarea prorogării intrării în vigoare a venitului minim de incluziune și aplicarea sa cu 1 aprilie 2018. Discuțiile din Camera Deputaților în privința lor sunt decisive, iar PNL se va lupta până la capăt în cadrul dezbaterilor din comisii și din plenul Camerei Deputaților pentru a stopa adoptarea acestor ordonanțe în forma inițială, deoarece acestea vor afecta milioane de români.”

Citeşte mai departe ...

Deputatul PNL, Bogdan Huțucă: „Mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri este grav afectat de reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%”

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a participat marți, 13 martie, alături de președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, și de parlamentarii liberali din Comisia pentru Buget, finanțe din Camera Deputaților, la o dezbatere cu reprezentanți ai mai multor organizații non-guvernamentale reprezentative din societatea civilă.
La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Coaliției pentru Educație, Asociației pentru Relații Comunitare, Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale și ai Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Citeşte mai departe ...

Senatorul PSD, Ștefan Mihu, solicită poziţia executivului în legătură cu proiectul Plaja Terapeutică, singura plajă pentru persoanele cu dizabilităţi

Senatorul PSD Constanţa, Ştefan Mihu a trimis o interpelare Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă şi Ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Denes în care solicită poziţia executivului în legătură cu proiectul Plaja Terapeutică, singura plajă pentru persoanele cu dizabilităţi.Proiectul iniţiat de ONG-ul „Asociaţia Centrul de Autism Marea Neagră” de un real impact social a fost blocat dupa ce Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a decis să scoată la licitaţie sectorul de plajă alocat iniţial.

Citeşte mai departe ...

Deputatul PNL, Bogdan Huțucă: „Primăria Constanța a cheltuit bani europeni fără respectarea Legii”

Constănțenii au plătit și plătesc încă milioane de lei din buzunarele proprii pentru neregulile săvârșite de Primăria Constanța în derularea proiectelor cu fonduri europene. Aproape toate marile proiecte implementate în perioada 2007-2013 la nivelul municipiului Constanța au fost urmate de corecții financiare serioase, bani pe care Primăria a trebuit să îi returneze din propriul buget Comisiei Europene după ce i-a cheltuit fără respectarea legii. În majoritatea situațiilor, lucrările au fost atribuite anumitor firme, cu încălcări normative grave ale legislației privind achizițiile publice.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate