Menu

Opinii

Românii din jurul României – centura de castitate și evadarea din cercul geopolitic

Rolul comunităților istorice românești din jurul țării pentru dezvoltarea, modernizarea și securitatea națională a României este determinant. În afara acestora (și a aliaților), singura resursă de care dispune România este cea internă. Aceste comunități reprezintă o autentică centură de siguranță pentru România, cu rol geopolitic protector.

Citeşte mai departe ...

A dispărut un stat: „noua Turcie” şi provocările viitorului

Într-un articol precedent, publicat de contributors.ro în decembrie 2017, avertizam în legătură cu dispariţia graduală a unor instituţii care reprezentau regimul tradiţional republican turcesc, fondat de Mustafa Kemal Atatürk în 1923. După alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 24 iunie 2018, acea „republică kemalistă” este înlocuită cu un regim prezidenţial à la carte, special croit pentru liderul Erdoğan. Având în vedere importanţa politică şi economică a Turciei pentru regiunea noastră, ar trebui să ne intereseze la ce ne putem aştepta în viitor de la acest stat.

Citeşte mai departe ...

Cazurile Arafat și Tobă – se reaprinde războiul dintre servicii?

Reverberațiile dezastrului de la Colectiv au afectat nu numai viața politică din România, ci și zone ale administrației considerate anterior intangibile. Presa, care altădată nu îi scotea pe Raed Arafat și pe pompieri din categoria „Eroilor”, a luat la puricat matrapazlâcurile „salvatorilor” și manevrele de imagine ale maestrului Arafat – culmea! – într-un moment în care aceștia au cel mai puțin să își reproșeze.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

ISIS preia afacerile Al Qaida

Contrar opiniei generale tolerate şi chiar întreţinute de guverne, teroriştii nu sunt nişte idioţi limitaţi, niște troglodiţi îndobitociţi de propaganda (pseudo)religioasă. ISIS, spre exemplu, este exact opusul acestei paradigme – o organizație ce include medici, ingineri, specialiști IT de geniu, specialiști în Relații Publice și militari de carieră. Atacurile de la Paris au marcat o nouă etapă pentru ISIS – cea în care Statul Islamic ocupă agresiv o nișă lăsată liberă de Al Qaida pe piața finanțării terorismului.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Despre ISIS – fără ISIS!

Tehnic, Al Baghdadi a reuşit! Toată lumea vorbeşte despre ISIS. Toate jurnalele de ştiri încep şi se termină cu ISIS. Toţi doritorii de jihad vor să lupte – nu oricum – ci alături de ISIS. Agenţii de influenţă ai Califatului sunt tocmai cei care se luptă împotriva lui – de la Assad, la Putin şi Obama, care din două în două vorbe aduc aminte de Statul Islamic. E de mirare cum mai există Statul Islamic, în acest moment în care, din vorbe, toată lumea e împotriva lor. Mirarea se spulberă însă, dacă luăm în considerare adevăratele războaie purtate în spatele declaraţiilor anti-ISIS.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Ofensiva obscurantismului medieval în lumea noastră

Marea majoritate a imoralilor obscurantişti lipsiţi de scrupule este formată din indivizi primitivi, care sunt ostili numai faţă de progresul cognitiv al fiinţării umane, dar sunt deosebit de receptivi faţă de progresul tehnic al umanităţii: în special faţă de progresul tehnic care pune la dispoziţia lor metode şi mijloace tehnice şi ideatice tot mai peformante, cu ajutorul cărora ei, obscurantiştii, controlează total sinele plebei, manipulând conştiintele fiinţelor umane încă din fragedă pruncie... 

Un articol de Ilie MIHĂLȚEANU

Citeşte mai departe ...

Cutia Pandorei noului Cod Fiscal

Lansat cu mult tam-tam politicianist, noul cod fiscal este o adevărată cutie a Pandorei, (Pandora înseamnă în greaca veche cu toate darurile) care are puţine daruri benefice contribuabililor şi conţine mai ales „daruri” malefice, căci are unele prevederi care demonstrează că economia României „duduie” şi acum, ca şi pe vremea lui Tăriceanu.

Un articol de Ilie MIHĂLȚEANU

 

Citeşte mai departe ...

Porcăria bonurilor fiscale şi fardul de sănătate

De ani de zile vorbim despre depolitizare, despre constituirea unui corp de funcţionari profesionişti, care să eficientizeze administraţia. Însă implementarea dezastruoasă a cardului de sănătate, a loteriei fiscale și a noului cod fiscal dovedesc cu prisosinţă că, în spatele şefilor politici (miniştri, secretari de stat), ministerele duduie de „specialişti” care numai profesionişti şi eficienţi nu sunt.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Cât de teroriste au fost „atentatele teroriste” de la Paris?

Evenimentele triste din capitala Franţei au fost exploatate rapid de serviciile secrete din România şi nu numai, pentru ca acestea să îşi impună agenda de modificări legislative care să le dea puteri fără precedent. În acest scop, atacurile din Paris, care au foarte puţine elemente comune cu atacurile teroriste, au fost ridicate la acelaşi rang cu atentatul de la 11 septembrie 2001.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Ne-salvatorii de la ISU

Anul 2014 se termină aşa cum a început: O aeronavă operată în scop medical se prăbuşeşte, iar „salvatorii” (aşa cum sunt alintaţi de presă bravii pompieri) nu reuşesc să ajungă la timp. Victimele – personal medical şi militar – mor cu zile, în timp ce autorităţile plecate să le salveze dau dovada unei incompetenţe care, într-o ţară normală, ar fi retribuită cu ani de închisoare. Şi în ianuarie, şi în decembrie, imediat după accident a fost demarată o campanie de muşamalizare, având în centru acelaşi personaj – Raed Arafat – şi acelaşi mesaj: „echipele de intervenţie şi-au făcut datoria, iar morţii oricum nu mai puteau fi salvaţi”. (foto - pompieri îndeplinind cu succes misiunea "Moș Crăciun de la ISU")

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate