Menu

Opinii

Cazurile Arafat și Tobă – se reaprinde războiul dintre servicii?

Reverberațiile dezastrului de la Colectiv au afectat nu numai viața politică din România, ci și zone ale administrației considerate anterior intangibile. Presa, care altădată nu îi scotea pe Raed Arafat și pe pompieri din categoria „Eroilor”, a luat la puricat matrapazlâcurile „salvatorilor” și manevrele de imagine ale maestrului Arafat – culmea! – într-un moment în care aceștia au cel mai puțin să își reproșeze.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

ISIS preia afacerile Al Qaida

Contrar opiniei generale tolerate şi chiar întreţinute de guverne, teroriştii nu sunt nişte idioţi limitaţi, niște troglodiţi îndobitociţi de propaganda (pseudo)religioasă. ISIS, spre exemplu, este exact opusul acestei paradigme – o organizație ce include medici, ingineri, specialiști IT de geniu, specialiști în Relații Publice și militari de carieră. Atacurile de la Paris au marcat o nouă etapă pentru ISIS – cea în care Statul Islamic ocupă agresiv o nișă lăsată liberă de Al Qaida pe piața finanțării terorismului.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Despre ISIS – fără ISIS!

Tehnic, Al Baghdadi a reuşit! Toată lumea vorbeşte despre ISIS. Toate jurnalele de ştiri încep şi se termină cu ISIS. Toţi doritorii de jihad vor să lupte – nu oricum – ci alături de ISIS. Agenţii de influenţă ai Califatului sunt tocmai cei care se luptă împotriva lui – de la Assad, la Putin şi Obama, care din două în două vorbe aduc aminte de Statul Islamic. E de mirare cum mai există Statul Islamic, în acest moment în care, din vorbe, toată lumea e împotriva lor. Mirarea se spulberă însă, dacă luăm în considerare adevăratele războaie purtate în spatele declaraţiilor anti-ISIS.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Ofensiva obscurantismului medieval în lumea noastră

Marea majoritate a imoralilor obscurantişti lipsiţi de scrupule este formată din indivizi primitivi, care sunt ostili numai faţă de progresul cognitiv al fiinţării umane, dar sunt deosebit de receptivi faţă de progresul tehnic al umanităţii: în special faţă de progresul tehnic care pune la dispoziţia lor metode şi mijloace tehnice şi ideatice tot mai peformante, cu ajutorul cărora ei, obscurantiştii, controlează total sinele plebei, manipulând conştiintele fiinţelor umane încă din fragedă pruncie... 

Un articol de Ilie MIHĂLȚEANU

Citeşte mai departe ...

Cutia Pandorei noului Cod Fiscal

Lansat cu mult tam-tam politicianist, noul cod fiscal este o adevărată cutie a Pandorei, (Pandora înseamnă în greaca veche cu toate darurile) care are puţine daruri benefice contribuabililor şi conţine mai ales „daruri” malefice, căci are unele prevederi care demonstrează că economia României „duduie” şi acum, ca şi pe vremea lui Tăriceanu.

Un articol de Ilie MIHĂLȚEANU

 

Citeşte mai departe ...

Porcăria bonurilor fiscale şi fardul de sănătate

De ani de zile vorbim despre depolitizare, despre constituirea unui corp de funcţionari profesionişti, care să eficientizeze administraţia. Însă implementarea dezastruoasă a cardului de sănătate, a loteriei fiscale și a noului cod fiscal dovedesc cu prisosinţă că, în spatele şefilor politici (miniştri, secretari de stat), ministerele duduie de „specialişti” care numai profesionişti şi eficienţi nu sunt.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Cât de teroriste au fost „atentatele teroriste” de la Paris?

Evenimentele triste din capitala Franţei au fost exploatate rapid de serviciile secrete din România şi nu numai, pentru ca acestea să îşi impună agenda de modificări legislative care să le dea puteri fără precedent. În acest scop, atacurile din Paris, care au foarte puţine elemente comune cu atacurile teroriste, au fost ridicate la acelaşi rang cu atentatul de la 11 septembrie 2001.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Ne-salvatorii de la ISU

Anul 2014 se termină aşa cum a început: O aeronavă operată în scop medical se prăbuşeşte, iar „salvatorii” (aşa cum sunt alintaţi de presă bravii pompieri) nu reuşesc să ajungă la timp. Victimele – personal medical şi militar – mor cu zile, în timp ce autorităţile plecate să le salveze dau dovada unei incompetenţe care, într-o ţară normală, ar fi retribuită cu ani de închisoare. Şi în ianuarie, şi în decembrie, imediat după accident a fost demarată o campanie de muşamalizare, având în centru acelaşi personaj – Raed Arafat – şi acelaşi mesaj: „echipele de intervenţie şi-au făcut datoria, iar morţii oricum nu mai puteau fi salvaţi”. (foto - pompieri îndeplinind cu succes misiunea "Moș Crăciun de la ISU")

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Prețul acțiunilor Gabriel Resources se prăbușește cu 60%

Protestele de stradă și atitudinea schimbătoare a lui Ponta au îngropat ratingurile companiei miniere

Soarta proiectului minier de la Roșia Montană este indecisă. Protestele de stradă nu dau semn că pot fi oprite (decât, cel mult, de vremea rea). De partea cealaltă, Comisia Parlamentară constituită special în scopul avizării exploatării din Apuseni își vede de treabă, rezultatul scontat fiind unul pozitiv pentru investitorului canadian.
Dacă la București niciuna din cele două tabere nu pare să fie în avantaj, mult mai clar stau lucrurile în patria investitorului canadian. Astfel, pe bursa din Toronto (unde este listată Gabriel Resources), acțiunile companiei și-au pierdut peste 60% din valoare, în câteva zile. Deși după momentul inițial a avut loc o stabilizare, iar premierul Ponta și-a nuanțat declarațiile în privința proiectului minier, acțiunile nu au recuperat decât o fracțiune din pierderi și se tranzacționează actualmente la un preț apropiat de minimul istoric. Nu e prima oară când măsurile actualei Puteri duc la prăbușirea valorii acțiunilor Gabriel Resources (și, implicit, a încrederii pe care investitorii o au în companie). În aprilie 2012, cu ocazia crizei guvernamentale ce a culminat cu demiterea guvernului Ungureanu, acțiunile Gabriel Resources au pierdut câteva zeci de procente din valoare în doar două săptămâni.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Câinii mușcă, arta se furișează...

În timp ce umblă vorba în târg că rapper-ul Norzeatic a fost rugat la festivalul Dilema veche să elimine din repertoriu piesa „În clar cu roșu Montana”, publicația (a cărei singură explicație - cvasioficială - a fost: „Festivalul Dilema veche nu trebuie confundat cu niște manifestări de protest, nici chiar cu cele împotriva Roșiei Montane”) găzduiește în schimb un editorial care a ridicat sprâncenele unor cititori și care parcă face parte din același ciclu... pe care l-am putea numi „cel care plătește dirijează orchestra”. Dar cum?

Un articol de Yigru Zeltil

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate