Menu

Cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Drift care s-a ținut la Constanţa și-a desemnat câștigătorii

Peste 40 de piloţi din România şi Bulgaria au participat weekendul trecut la cea de-a patra etapă din Campionatul Naţional de Drift, care s-a va disputat în parcarea complexului comercial VIVO din Constanţa. Câteva mii de spectatorii au fost prezenți la competiția, parte a evenimentului Mamaia Style, în cele două zile de sfârșit de săptămână.
De la startul competiției nu au lipsit toţi cei care în trecut şi-au adjudecat titlurile de campioni naţionali în driftul românesc, cum ar fi: Traian Buşe, Răzvan Frăţianu, Călin Ciortan, Istvan Szabo, Sorin Ene şi Stefan Stefanov.

Sâmbătă, de la ora 10:00, au început antrenamentele libere, iar calificările au avut loc la orele 17:00. Duminică, competiția mult aşteptată a început ceva mai târziu față de ora programată din cauza temperaturilor neobișnuit de mari ale zilei.

Drift către podium

Andrei Furtea a obținut primul său succes din carieră la Constanța, unde s-a impus la clasa Semi Pro. Podiumul a fost completat de Georgi Kazakov, liderul la general, și de Alin Botiș. Bulgarul Pavlin Penev a câștigat etapa a patra din Campionatul Național de Drift, locul secund fiind ocupat de Traian Buse. Jumy Iulian a obținut podiumul repetând performanța de anul trecut. Liderul Campionatului Naţional de Drift, Călin Ciortan, a câştigat calificările sâmbătă, pentru a treia etapă consecutiv.
Campion naţional în 2012 şi 2013, pilotul Monster a obţinut cel mai bun punctaj al zilei, cu 90 de puncte din 100 posibile, în timp ce Sorin Ene, principalul său contracandidat, a terminat al doilea. Înaintea etapei care s-a desfăşurat duminică la VIVO! Constanţa, cei doi erau despărţiţi de doar 5 puncte în clasament.
Al treilea clasat în calificări a fost bulgarul Pavlin Penev, al patrulea Radu Moise, în timp ce campionul naţional en-titre Stefan Stefanov a reuşit al cincilea punctaj, la egalitate cu colegul său de la Rampage Drift Team, Vlad Stănescu.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate