Menu

VIDEO: Minune sau fals grosolan? Recomandat

Fotografia a fost realizată la cripta martirică de la Niculiţel, judeţul Tulcea.

În vara anului 2001, cripta martirilor Attal, Kamas, Zotic şi Filip a fost martora unui fapt deloc obisnuit. Un călugar de la Mănăstirea Sfântul Andrei, din sudul Dobrogei, a fost fotografiat în timp ce se ruga, de către un „frate”, iar pe fotografia developată apare o rază de lumină ce iese din criptă şi îşi caută drumul spre cer. S-a întâmplat cu ocazia sărbătoririi celor patru martiri. Atunci Arhiepiscopia Tomisului a organizat un pelerinaj în aceste locuri. În zorii zilei de 3 iunie, raclele cu osemintele celor patru martiri au pornit în pelerinaj spre Isaccea, vechea cetate a Noviodunum-ului, într-o căruţă cu steaguri şi prapori, însoţită de episcopi, preoţi, călugări şi credincioşi.

Pe malul Dunarii, s-a săvârşit Sfânta Liturghie chiar pe locul unde au fost martirizaţi cei patru, după care, pentru o singură noapte, raclele au revenit în locul în care fuseseră găsite cu trei decenii în urmă, în cripta de la Niculiţel. A fost o noapte de priveghi, pe parcursul căreia călugări de la diverse mănăstiri au citit, cu randul, din Psaltire. Pe la ora două, călugărul Gelu de la Mănăstirea Sfântul Andrei, născut chiar în Niculiţel, l-a rugat pe „fratele” care îl schimba să-i facă o fotografie, pentru a-şi aminti acea noapte. Atunci când filmul fotografic a fost developat, s-a putut observa raza de lumină.
Aceasta este povestea pe care ghidul muzeului criptei din Niculiţel o spune turiştilor pe care îi îndeamnă să cumpere drept suvenir fotografia, multiplicată în mii de exemplare.
Maestrul Bebe Pitei, profesor de fotografie la Centrul Cultural Judeţean Constanţa e de altă părere: „Lumina se propagă în mod normal în linie dreaptă. Putem vedea pe această fotografie cum raza de lumină are o traiectorie curbată, ceea ce contrazice legile fizicii. Eu cred că este un fals grosolan”.
Cum însăşi definiţia minunii este că aceasta contrazice legile fizicii, îi lăsăm pe cititorii noştri să se pronunţe.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate