Menu

Mafia Statală

Ziarul DEZVĂLUIRI, atacat informatic

În ultimele două zile, site-ul ziarul DEZVĂLUIRI a fost victima unor atacuri informatice. Din rațiuni de securitate, am fost nevoiți să intrerupem funcționarea site-ului în mai multe rânduri, pentru a putea face față atacurilor de tip DDoS. Ne cerem scuze față de cititorii noștri care nu au putut accesa pagina ziarului.
Aceste atacuri au fost folosite în încercarea de a ne reduce la tăcere. În loc să ne ocupăm cu realizarea articolelor de investigație, am fost nevoiți să formulăm plângeri penale. Îi avertizăm pe cei care se fac vinovați de aceste fapte că atacurile DDoS sunt considerate infracțiune, fiind pedepsite de Codul Penal cu închisoare de la 2 ani la 7 ani. Se pedepsește inclusiv instigarea la comiterea infracțiunii !
Site-ul ziarului DEZVĂLUIRI este vizat anual de câteva mii de atacuri informatice. Campania electorală pentru Alegerile Locale 2016 a adus o creștere, atât a numărului de atacuri, cât și a severității lor.
Domnilor candidați, dacă nu aveți replică la informațiile publicate în ziar, nu are rost să vă complicați situația cu fapte penale !

Citeşte mai departe ...

Un fost aviator, cu un accentuat grad de handicap fizic, acuză SPIT Constanța că îl suprataxează

Printr-o scrisoare adresată atât conducerii Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța cât și redacției noastre, Bîzdîc Alexandru, fost aviator și fost director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, acuză abuzuri flagrante comise de unii angajați ai acestei instituții. Suferind de un sever handicap fizic survenit în urmă cu câțiva ani, Bîzdîc Alexandru se află în imposibilitatea de a beneficia de prevederile legilor în vigoare privind persoanele cu handicap sever, mai ales în ceea ce privește regimul plății impozitelor și taxelor ce se impun în asemenea cazuri. Chiar și după numeroase intervenții scrise, verbale sau telefonice adresate conducerii SPIT Constanța, cazul lui Bîzdîc Alexandru nu are nici în situația de față nici o rezolvare concretă. Mai jos punem la dispoziția opiniei publice scrisoarea acestui cetățean, contribuabil ca noi toți:

Citeşte mai departe ...

Un fost aviator, cu un accentuat grad de handicap fizic, acuză SPIT Constanța că îl suprataxează

Printr-o scrisoare adresată atât conducerii Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța cât și redacției noastre, Bîzdîc Alexandru, fost aviator și fost director al Aeroportului Mihail Kogalniceanu, acuză abuzuri flagrante comise de unii angajați ai acestei instituții. Suferind de un sever handicap fizic survenit în urmă cu câțiva ani, Bîzdîc Alexandru se află în imposibilitatea de a beneficia de prevederile legilor în vigoare privind persoanele cu handicap sever, mai ales în ceea ce privește regimul plății impozitelor și taxelor ce se impun în asemenea cazuri. Chiar și după numeroase intervenții scrise, verbale sau telefonice adresate conducerii SPIT Constanța, cazul lui Bîzdîc Alexandru nu are nici în situația de față nici o rezolvare concretă. Mai jos punem la dispoziția opiniei publice scrisoarea acestui cetățean, contribuabil ca noi toți:

Citeşte mai departe ...

Papucii serviciilor secrete

Elena Udrea e pe mâna justiției. Toată furtuna pornită de ea împotriva şefilor DNA şi a SRI nu i-a ajutat cu nimic, ba dimpotrivă, se pare că i-a atras şi mai mult ura acestor instituţii, care au expus-o în cătuşe, ca pe un trofeu, şi care au burduşit-o cu un număr-record de dosare şi solicitări de arestare. SRI s-au bătut cu un om – Elena Udrea. Culmea este că, din această confruntare inegală, serviciile sunt cele care au ieșit ciufulite rău de tot, și asta nu din cauza „blondei de la Cotroceni”, ci a prostiei oamenilor plătiți să vegheze la buna lor funcționare.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

De ce ne bagă pe gât SRI şi Victoria Nuland Legile Big Brother?

Zi de zi, după atacurile de la Paris, în presa din România au apărut articole de susţienere a Legilor Big Brother – desfiinţate ca neconstituţionale, dar repuse pe tapet de SRI şi de o serie de jurnalişti „preocupaţi”. Vârfurile de lance ale atacului mediatic au fost Gabriel Oprea – ministru, MAI, şi George Maior – director la SRI. Folosindu-se de cadavrele celor de la Charlie Hebdo şi de o serie de argumente şchioape, gurile de tun ale SRI-ului duc o campanie susţinută pentru a ne băga pe gât nişte legi care au eficienţă zero împotriva terorismului.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Plângere penală făcută de agenții de turism, împotriva celor de la Drumuri Naționale

Pseudo-reabilitarea Podului de Agigea, subiectul unor anchete penale

În urmă cu numai câteva zile, Asociația Investitorilor în Turism din Stațiunea Venus (AISTV) a emis un comunicat de presă, în care acuza dur Compania Națională de Drumuri Naționale și Autostrăzi (CNADNR), instituție căreia îi imputa reaua-gestionare a lucrărilor de reabilitare a Podului de la Agigea. AISTV susținea că greșita gestionare a activității și restricțiile de trafic, impuse pe perioada verii, afectează grav turismul din Sudul Litoralului. Efectul acestora acuzații a fost unul surprinzător. Simțindu-se cu „musca pe căciulă” pentru întârzierea lucrărilor peste termenul legal, cei de la Drumuri Naționale au „comis-o”: fără să anunțe pe nimeni, au schimbat datele de pe plăcuța de identificare a lucrării, comițând astfel (potrivit AISTV) o faptă penală și mai gravă. Pe data de 12 iunie, AISTV și Federația Patronală din Turism și Servicii au făcut o plângere penală împotriva CNADNR, pe care au înaintat-o următoarelor instituții: Parchetul de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA și IGPR. În plângere sunt menționate infracțiuni extrem de grave, pe care potrivit AISTV-ului, cei de la Drumuri Naționale le-au comis în ultimii doi ani.

Un articol de Cristian CEALERA

Citeşte mai departe ...

Compania Naţională de Autostrăzi, acuzată de sabotaj şi de subminarea economiei naţionale şi a turismului românesc

Investitorii din staţiunea Venus cer declanşarea unei anchete guvernamentale în cazul lucrărilor de la Podul Agigea

În urmă cu câteva zile, ziarul Dezvăluiri a evidenţiat efectele devastatoare pe care pseudo-reabilitarea Podului  de la Agigea le produce asupra turismului românesc. Decizia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) de a impune, în plină vară, noi restricţii de trafic, pe cea mai importantă arteră din Sudul judeţului, dăunează grav turismului românesc. Una dintre cele mai afectate staţiuni este Venus, alătadată una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor din ţară şi străinătate. Din cauza problemelor de trafic de pe Podul de la Agigea, vilegiaturiştii care în anii trecuţi se cazau în hotelurile din Venus au făcut acum cale întoarsă, mulţi dintre ei anulând rezervările făcute cu ceva timp în urmă.  Drept urmare a acestei situaţii, Asociaţia Investitorilor din Staţiunea Venus a decis să ia atitudine. AISTV a remis un comunicat de presă, pe care l-a înaintat şi Camerei Deputaţilor, Primului Ministru, Comisiei de Apărare a Senatului, CSAT-ului, DNA şi Serviciului Român de Informaţii.

Un articol de Cristian CEALERA

 

Citeşte mai departe ...

Haos estival pe Podul de la Agigea

Accesul turiştilor în Sudul litoralului, blocat de CNADNR

Încă de la sfârşitul anului trecut, ziarul Dezvăluiri a tras un semnal de alarmă asupra impactului dezastruos pe care lucrările de reabilitare “în reluare”, efectuate pe Podul de la Agigea, le-ar putea avea asupra turismului estival. Din nefericire, previziunile noastre s-au adeverit iar acum, la început de iunie 2013, situaţia  este una fără precedent. Lucrătorii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) continuă aşa-zisa reabilitare a podului, păstrând semi-blocat traficul rutier în cea mai importantă perioadă a zilei. CNADNR a decis ca săptămâna aceasta, de luni şi până duminică noapte, circulaţia pe podul de la Agigea să fie mai restricţionată ca oricând. Astfel, după fiecare 20 minute de aşa-zis trafic normal (n.r.să nu uităm că oricum nu poţi circula decât pe o singură bandă), urmează 10 minute de închidere totală a circulaţiei, “în vederea retensionării hobanelor provizorii”, cum ar zice cei de la Drumuri şi Poduri Constanţa.

Un articol de Mihai CORNEA

 

Citeşte mai departe ...

Spitalele din județul Constanța mai au bani doar pentru trei luni

Reprezentanții CJAS ridică din umeri


În urmă cu trei zile, la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța (CJAS) s-a desfășurat o întâlnire, la care alături de conducerea Casei au fost invitați să participe și reprezentanți ai Spitalelor din Cernavodă, Medgidia și Hârșova. Subiectul principal al discuției: cuantumul bugetelor alocate pe 2013. Fondurile de la stat sunt atât de mici, față de anii anteriori, încât este pusă în pericol însăși existența instituțiilor sus-menționate. Am aflat că în momentul de față, cele trei spitale au fonduri să mai funcționeze maxim 3 luni de zile, după care s-ar putea închide. Am încercat să aflăm mai multe despre acest subiect, discutând cu toate părțile implicate.

Un articol de Mihai CORNEA

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate