Menu

DNA confirmă investigațiile Dezvăluiri şi o trimite în judecată pe șefa AJOFM Tulcea, Iuliana Lefter Recomandat

Zilele trecute procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au trimis-o în judecată pe Iuliana Lefter, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente și declarații false, în vederea obținerii de fonduri europene.

 

În luna martie 2014, ziarul DEZVĂLUIRI a prezentat, în exclusivitate, un caz ce punea în discuție conflictul de interese în care era implicată Iuliana Lefter. În acest caz este vorba de două proiecte europene, în valoare totală de peste 6 milioane euro!, în care AJOFM Tulcea, condusă de Lefter a luat ca partener ONG-ul condus de părinții săi. Inițial, cazul a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care au dispus începerea urmăririi penale împotriva Iulianei Lefter, pentru conflict de interese. Între timp, DNA Constanța a instrumentat un alt dosar legat de aceleaşi proiecte europene şi a trimis-o în judecată pe Lefter.

A vrut să înregistreze proiectele AJOFM la ORDA, în nume personal

După cum arătam la acel moment al anului 2014 în paginile ziarului DEZVĂLUIRI, în 2011 AJOFM Tulcea a scris două proiecte de finanțare pe Fondul Social European POSDRU. În aceeași perioadă, Directorul Executiv Iuliana Lefter a intrat în concediu de maternitate, nu înainte de a solicita Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), înregistrarea pe numele ei, în calitate de persoană fizică (!) a celor două proiecte („Parteneriat public-privat pentru ocuparea forței de muncă” și „Formarea continuă-premiza calității în Serviciul Public de Ocupare”)! După ce a fost sesizat despre faptul că titularul celor două proiecte este AJOFM Tulcea, ORDA a decis să întrerupă demersurile de înregistrare a celor două lucrări.

Părinții șefei AJOFM-Tulcea conduceau ONG-ul implicat în finanțările dubioase

AJOFM Tulcea luase ca partener în cele două proiecte Asociația Pro Dinamic, condusă în acel moment de părinții Iulianei Lefter (Arhonde și Maria Dascălu) și de fina și subalterna sa (Simona Popescu). Asociația Pro Dinamic a închiriat în cadrul unuia dintre proiecte un apartament în Tulcea cu suma record de 3500 lei lunar! Licitația pentru închirierea imobilului cu pricina a fost făcută pe 11.08.2011, la sediul AJOFM Tulcea, criteriul fiind prețul cel mai scăzut (!).
Iuliana Lefter a fost cercetată penal și într-o altă cauză, legată tot de Asociația Pro Dinamic. Conform unei adrese emise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, împotriva Iulianei Lefter începuse urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 253 Cod penal, în dosarul nr. 40/P/2013. Era vorba despre o licitație organizată de AJOFM Tulcea privind o serie de cursuri, licitație câștigată... tot de ONG-ul părinților ei.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate