Menu

Tupeu de viceprimar (Eforie): A construit FĂRĂ AUTORIZAŢIE, în buza mării! Recomandat

Ce faci când eşti viceprimar într-o staţiune precum Eforie, ai un consilier (PRM) care înclină balanţa votului în Consiliul Local şi mai ai şi o firmă care deţine restaurante, spaţii de cazare şi terenuri? Faci “ce vrea muşchii tăi”, ar răspunde probabil Dănuţ Chiparu, viceprimarul oraşului Eforie.
De exemplu, construieşti ILEGAL (fără autorizaţie de construire) o dugheană improvizată care strică aspectul Aleii Belona (cel mai bun vad comercial din Eforie), pe care o subînchiriezi pe bucăţi, pentru aproape 100.000 euro pe sezon!

Aşa cum am scris şi într-un articol anterior, Dănuţ Chiparu, viceprimar în Eforie, deţine împreună cu fratele său (care şi-a schimbat numele în Markus Schroder) SC Briza Mării Negre SRL. Societatea comercială depune pe 12.06.2018 la primăria la care unul dintre asociaţi este chiar viceprimarul o solicitare pentru o construcţie provizorie. Primăria Eforie se mişcă foarte repede şi pe 15.06 eliberează Autorizaţia de construire nr. 20708, pe Aleea Belona, pentru „Dotare comerţ de întâmpinare-parter, pentru construcţie provizorie cu structură demontabilă”.

A închiriat spaţiile înainte de avea autorizaţia de construire

Anterior obţinerii autorizaţiei de construire, Briza Mării Negre începe deja să închirieze spaţiile comerciale, aşa cum reiese din contractul nr. 532 din 24.05.2018 (cu începere din 01.06.2018), prin care firma viceprimarului Chiparu închiriază societăţii Eras SRL un spaţiu de 30 mp situat în Aleea Belona. Ba chiar încasează la data semnării contractului jumătate din chiria de 5000 euro plus TVA.

Ar trebui să ne întrebăm cum putea SC Briza Mării Negre să închirieze un spaţiu care nu exista pe 24.05, de vreme ce autorizaţia de construire a fost emisă 3 săptămâni mai târziu, pe 15.06.2018.
Răspunsul la acestă întrebare este unul surprinzător: De fapt construcţia era gata încă de la începutul lunii iunie, deci fusese realizată ilegal, fără autorizaţie! Acest fapt reiese dintr-o filmare postată pe 3.06.2018 pe pagina de Facebook a şefului CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, care voia să scoată în evidenţă modul haotic şi inestetic în care se amenajează spaţiile comerciale de pe Aleea Belona.
În filmul de mai jos, puteţi vedea, începând de la minutul 1, construcţia deja finalizată şi compartimentată.

Filmul respectiv a fost preluat şi de ziarul nostru în aceeaşi zi, 3.06 ilustrând articolul:

(https://www.dezvaluiri.ro/actualitate/actualitate/512566-video-seful-opc-constanta-acuza-dughenizarea-turismului-de-pe-litoral)

Unii dintre chiriaşi au desfăşurat în mod ilegal activităţi de alimentaţie publică

Aşa cum se poate vedea în contractul de închiriere şi cum era impus şi prin autorizaţia de construire, chiriaşii puteau folosi aceste spaţii doar pentru comerţ de întâmpinare şi NU pentru activităţi de alimentaţie publică. Conform reglementărilor în vigoare, activităţile de alimentaţie publică trebuie să se desfăşoare doar în spaţii construite pentru acest scop. De aceea, mai mulţi chiriaşi s-au trezit în situaţia de a avea probleme la controalele CJCP Constanţa.

Am reuşit să aflăm că în locul construcţiei de pe Aleea Belona, la care ne-am referit până acum, firma viceprimarului va construi un hotel. Acesta se va aşeza pe o suprafaţa mai mare de teren, deţinut de SC Briza Mării între Aleea Belona şi malul lacului cu acelaşi nume. O porţiune din acest teren a fost cumpărată de la Primărie în condiţii discutabile şi se suprapune pe un drum de servitute, blocând accesul unor investitori la unităţile de cazare pe care le deţin în zonă. Despre acest subiect puteţi citi mai multe aici:

http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/ancheta/512799-statiunea-eforie-sub-asediul-vatafilor-imobiliari-din-administratia-locala

Vom reveni!

Un articol de Mihai Răzvan Rotaru

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate