Menu

Agricultorii tulceni au noi oportunități pe piața chineză

Într-o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat luni, 5 februarie, la sediul Consiliului Județean Tulcea, președintele Horia Teodorescu a discutat cu fermierii tulceni despre oportunitatea unei vizite în regiunea Suzhou din China. Scopul acestei deplasări ai consta în încheierea unor parteneriate de schimburi comerciale.

„Se dorește extinderea relației culturale pe care o avem cu partenerii din Suzhou, China și în domeniul comercial, iar eu sunt de părere că este o oportunitate uriașă pentru Tulcea. Pot să vă spun că cererea de pe piața chineză este foarte mare, iar interesul lor este unul crescut, dat fiind faptul că ei sunt cei care au tot insistat ca această deplasare să devină realitate“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Oamenii de afaceri tulceni și-au arătat deschiderea față de această posibilitate și au concluzionat că, în actualul context european, se impune găsirea unei piețe noi de desfacere. „Acum Europa vinde, nu prea mai cumpără. Cifrele ne arată o scăderea semnificativă a exportului românesc pe piața europeană: de la an la an avem exporturi mai mici. Trebuie să căutăm o altă piață, astfel că o astfel de delegație este o adevărată oportunitate“, spune unul dintre agricultorii invitați la această ședință.

În perioada septembrie – octombrie 2017, o delegație a Consiliului Județean Tulcea, condusă de Horia Teodorescu, a efectuat o vizită de lucru în Suzhou, acolo unde au fost purtate discuții pentru realizarea acestui parteneriat comercial. S-a stabilit, la vremea respectivă, faptul că unii agenți economici tulceni cu activitate în procesarea cerealelor, viticultură sau creșterea animalelor ar putea colabora cu autoritățile din Suzhou, cu posibilitatea extinderii și spre ale zone.

Tot anul trecut, o delegație din regiunea chineză, condusă de Chen Xiongwe, vicepreședinte al Conferinței consultative politice din Suzhou a vizitat județul Tulcea. Au fost purtate, cu această ocazie, discuții aplicate cu reprezentanți ai unor investitori marcanți în agricultură din județ. Încă de atunci autoritățile agricole din Suzhou au apreciat și și-au arătat interesul pentru vinurile tulcene.

Ultima modificareMarți, 06 Februarie 2018 10:53

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate