Menu

VIDEO: Cum vrea un primar să intre în legalitate cu terasa cârciumii sale, folosindu-se de o... ilegalitate Recomandat

Deși au jurat la investitură să respecte legile țării și să facă tot ce le stă în putere pentru binele locuitorilor, majoritatea consilierilor comunei constănțene Ciobanu nu fac altceva decât să apere anumite interese private ale primarului Tudorel Gurgu. Așa au stat lucrurile și la ședința de Consiliu Local din data de 7 noiembrie când, printre alte probleme, majoritatea consilierilor PSD au decis să treacă în inventarul comunei și în proprietatea privată a acesteia o bucată de teren „liberă” pe care au descoperit-o ca prin minune că exista pe teritoriul UAT Ciobanu. 

Conform unor surse apropiate primăriei, este vorba despre terenul pe care Tudorel Gurgu are construită o terasă de cel puțin 8 ani. Așadar, nu este vorba nicidecum de un teren „liber” (așa cum vrea să sugereze consilierul său personal în ședință-urmăriți CLIPUL de mai sus), ci de unul pe care există o construcție care aparține primarului. În plus, acel teren este lângă șosea, ceea ce ridică mari probleme de legalitate cu privire la construirea lângă partea carosabilă, ocupând tot trotuarul.

Povestea terasei este veche, datând din anul 2009, când Tudorel Gurgu a fost amendat și i s-a pus în vedere demolarea construcției ilegale de către o echipă de inspectori aparținând Consiliului Județean Constanța și Inspectoratului Teritorial de Construcții Sud-Est. În urma acelui control s-a descoperit că primarul a construit cu încălcarea cu 3 metri a aliniamentul prevăzut în proiect, nerespectarea regimului de înălțime prin executarea unei mansarde, executarea pe terenul aparținând domeniului public a unei terase etc.
Așadar, consilierii locali aflați în slujba primarului, nu a cetățenilor comunei Ciobanu, au votat pe 7 noiembrie ca domeniul public pe care Gurgu și-a ridicat ilegal terasa să fie trecut în inventarul bunurilor private ale comunei pentru ca, ulterior, să poată încheia un contract de concesiune. Astfel, se vrea ca o problemă a edilului să fie rezolvată, urmând să vadă ce se poate face și cu legalitatea construcției.

Consilierul primarului conduce ședința de Consiliu Local?!

Mai trebuie menționat că la ședința de CL din data de 7 noiembrie, cea mai vocală persoană, care pare că le știe pe toate și le face cum vrea el, a fost ex-secretarul comunei, Gheorghe Luchian. Nimeni nu înțelege legalitatea prezenței lui acolo, nefiind consilier local sau secretarul comunei. Luchian se prezintă drept „consilier juridic în cadrul cabinetului primarului” și acaparează toată ședința fiind, de fapt, portavocea edilului (care se rezumă la mici intervenții în care jignește unele persoane, într-un stil caracteristic am putea spune).
Așadar, deși ședința avea un președinte desemnat care ar fi trebuit să conducă adunarea, acest Gigi Luchian nu numai că este prezent în sală, dar și conduce, practic, adunarea.

„Aprobăm în principiu, nu un lucru faptic”

Nu în ultimul rând, consilierii locali care-l susțin pe primarul Tudorel Gurgu au votat pentru mutarea sediului primăriei într-o altă clădire, urmând ca cea veche să fie reabilitată. Doar că primăria este mutată fizic de cel puțin 2 luni, fără nicio consultare și fără nicio aprobare din partea CL. Votul de pe 7 noiembrie este dat pentru un act deja făcut, ceea ce reprezintă un fals!
Însă, cea mai mare aberație cu care consilierul juridic din cabinetul primarului, Gigi Luchian, i-a convins pe consilierii vasali a fost că „aprobăm în principiu, nu un lucru faptic”. Cu alte cuvinte, mutarea primăriei într-o altă clădire e un act principial, nicidecum faptic…
În plus, unii oameni nu-și explică de ce a fost necesară mutarea primăriei într-o altă clădire ținând cont că în urmă cu 2 sau 3 ani, la sediul primăriei s-au executat lucrări de reabilitate. Să fi fost făcute acele lucrări doar de ochii lumii, sau există alte interese pe care le vom descoperii în curând?

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate