Menu
Prev Next

Ancheta

Impostură la vârful Asociației Chinologice din România

Asociația Chinologică Română este instituția care are monopolul a tot ceea ce ține de rasele canine în România. Fie că vorbim de manifestări expoziționale sau de certificate de origine pentru rase (pedigriu), AChR este stăpână peste acest domeniu care nu este deloc unul sărac, lipsit de resurse financiare.

La nivel național, din AChR fac parte 30 de asociații chinologice județene, 17 cluburi naționale de rasă și 4 cluburi naționale de lucru.

Citeşte mai departe ...

Claudiu Palaz se predă singur, în afacerea arabilor ce au pus mâna pe poligonul NATO de la Corbu?

Siteul Rise Project a publicat recent o investigație jurnalistică despre modul în care mai multe terenuri din zona unității militare de la Corbu au ajuns în posesia unor sirieni apropiați de dictatorul Bashar al-Assad. Conform sursei citate, Dragoș Boștină și Liviu Bamburic ar fi cumpărat mai multe terenuri de la persoane puse în posesie în perioada 2007-2009 în zonă și le-ar fi revândut cu profituri substanțiale unor firme controlate de cetățeni arabi. O altă suprafață, 49.1 hectare, a fost vândută în 2010 direct de către Ilie Albu, după ce acesta fusese pus în posesie în zonă, prin două titluri de proprietate.

Citeşte mai departe ...

PMP-istul Palaz propune pentru comuna Crucea un consilier cu viziuni PSD-iste

Preşedintele organizaţiei Judeţene Constanţa a PMP, Claudiu Palaz, a trimis pe 5 martie un comunicat în care anunţa propunerea de validare în calitatea de consilier al comunei Crucea a doamnei Costea Elena, ca urmare a încetării mandatului de consilier local a doamnei Crăciun Florina.
”Am încredere deplină în doamna Costea Elena și sunt convins că va reprezenta interesele Partidului Mișcarea Populară și va păstra identitatea PMP, așa cum este firesc, și niciodată nu va fi <remorca> altor formațiuni politice”, se arăta în comunicatul semnat de Palaz.

Citeşte mai departe ...

Curtea de Conturi „călăreşte” primăriile, dar... iartă Biserica!

Banii Bisericii sunt un subiect tabu pentru societatea noastră. Nimeni nu știe exact câți bani publici primește anual Biserica Ortodoxă Română din diferite surse: Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăriii, Consilii Județene, Compania Națională de Investiții etc. Singura certitudine este că BOR primește bani publici și nimeni nu știe ce se întâmplă cu ei.
Curtea de Conturi a României, instituția care ar trebui să verifice ce se întâmplă cu banii publici, a răspuns solicitării ziarului „Dezvăluiri” că verifică modul de respectare a legii la „Secretariatul de Stat pentru Culte și la autoritățile administrației publice locale (primării și consilii județene n.n.)-entități prin bugetul cărora se acordă sprijin financiar unităților de cult, aparținând celor 18 culte recunoscute în România.”

Citeşte mai departe ...

Statul român ar fi ajuns la un acord cu Damen (Olanda), pentru asocierea la Șantierul Naval Mangalia

Starea de incertitudine privind soarta Șantierului Naval Mangalia se apropie de sfârșit. Se pare că statul român (acționar cu 49 la sută) ar fi reușit să îi convingă pe olandezii de la Damen Shipyards (care dețin în România Șantierul Naval Galați) să intre într-o asociere în care partea română să devină majoritară.

În ultimii ani, situația economică a Daewoo-Mangalia Heavy Industries
(DMHI) s-a depreciat. Din cauza scăderii numărului de contracte, veniturile angajaților au scăzut (s-a diminuat numărul de ore suplimentare) și o mare parte din meseriași au plecat la alte șantiere din România sau străinătate.
Încă din urmă doi ani, coreenii au inițiat negocieri cu Damen, pentru a le vinde pachetul de 51 la sută pe care îl dețin în cadrul companiei. Reprezentanții Damen au avut și întâlniri informale la șantier cu sindicaliștii, promițându-le majorări salariale de 20 de procente, în cadrul noului contract colectiv de muncă.

Citeşte mai departe ...

Preotul plagiator de la Universitatea „Ovidius”, în atenția CNATDCU. Rectorul Sorin Rugină e ocupat cu altceva

Publicația „Dezvăluiri” scria în aprilie 2017 despre încă un plagiat produs sub cupola Universității „Ovidius” din Constanța. Este vorba despre teza de doctorat cu titlul “Repere Istorice în Dezvoltarea Relațiilor dintre Stat și Biserică la Români”, susținută de preotul Nicolae Rusu, sub îndrumarea preotului Prof. Univ. Dr. Nechita Runcan, în cadrul Școlii Doctorale de Teologie.
Articolul despre plagiatul grosolan al părintelui Rusu îl puteți citi aici: https://www.dezvaluiri.ro/investigatii/ancheta/511817-sa-nu-furi-porunca-incalcata-de-pr-rusu-nicolae-consilierul-mitropolitului-ardealului-hotie-la-teologie-ii

Citeşte mai departe ...

Soarta cailor din herghelii, de la campioni naționali la animale închise în grajduri

În urmă cu două-trei decenii, România era recunoscută în toată lumea pentru rasele de cai care erau crescute în hergheliile noastre și care performau în campionatele ecvestre. (Foto: Deputatul Antal Istvan, alături de Armasarul GHID, fost pepinier la Herghelia Mangalia. Premiul WAHO 2008 pentru cel mai frumos cal Pur Sange Arab din Romania)

Bineînțeles, hergheliile au fost înființate cu mult înainte de venirea comuniștilor, aceștia văzând în cai doar animale de muncă, de tracțiune, fără veleități nobile sau competiționale. Din păcate, trecerea lor în subordinea Romsilva, în anul 2002, a însemnat o perioadă de stagnare sau chiar de regres, caii fiind crescuți doar pentru vânzare sau pentru montă.

Citeşte mai departe ...

La primăria Ciobanu, taxele și impozitele se plătesc de două ori?!

Primăria comunei constănțene Ciobanu revine în atenția opiniei publice cu alte probleme. De data aceasta oamenii se plâng că administrația locală a început să transmită înștiințări de plată pe care se regăsesc sume achitate deja.
Înștiințările emise de primărie privesc sume generale, nespecificându-se clar pentru ce perioadă sunt cerute taxele respective. Oamenii spun că totul se întâmplă din cauză că primăria nu a păstrat chitanțierele din anii precedenți, nu ține un registru al taxelor și impozitelor la zi, nu avea un sistem informatizat de păstrare a acestor informații.

Citeşte mai departe ...

„Iubitul” episcopului Corneliu al Hușilor, student bursier la Facultatea de Teologie din Constanța

Partenerul de sex al episcopului Corneliu al Hușilor, preotul Ursac Mihai Ionuț din parohia Deleni, județul Vaslui, este, pe lângă protagonist în filme porno pe vremea când era elev la seminar, și student eminent la Facultatea de Teologie din Constanța din cadrul Universității „Ovidius”. Mărturie în acest sens este un tabel afișat la avizierul Facultății în care, la poziția 6, Ursac M. Ionuț Mihai apare ca bursier pentru anul universitar 2016/2017 la secția Teologie Didactică, anul II.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate