Menu
Ești victima abuzului și bătăii de joc a autorităților? Te invităm la Dezvăluiri LIVE pentru a-ți face cunoscute nemulțumirile. Contactează-ne pe Facebook pentru a programa emisiunea. Vei intra în direct prin telefonul tău cu cameră video, un cont de Skype (gratuit) și o conexiune internet. Emisiunile anterioare le vezi aici: facebook.com/ziarul.dezvaluiri/videos/

Ancheta

INCREDIBIL! Minciuni și incompetență în Comisia de Etică a Universității ”Ovidius”!

Continuând să căutăm explicații de ce la Universitatea ”Ovidius” din Constanța (UOC) plagiatul este ”binecuvântat” de Comisia de Etică, am cerut oficial conducerii acestui for (dar și conducerii universității), câteva explicaţii. Vă reamintim că totul a plecat de la articolul publicat în Dezvăluiri în care demonstram că Bogdan Chiriluță, conferențiar universitar la Teologie, a plagiat ordinar una dintre cărțile pe care le-a inserat în lista de lucrări publicate. Apoi, această listă a fost folosită la întocmirea dosarului pentru ocuparea postului de conferențiar.

Citeşte mai departe ...

”Să nu furi”, porunca încălcată de pr. Rusu Nicolae, consilierul Mitropolitului Ardealului - Hoţie la Teologie (II)

În numai patru ani (2010-2014) Facultatea de Teologie din Constanța a dat României peste 110 doctori, iar ritmul s-a menținut și în perioada următoare. Prin comparație vedem că, în același interval de timp, teologia din Iași (instituţie de tradiţie) a consacrat doar 33 de doctori! Ca să ne convingem de „înalta” calitate a studiilor doctorale constănțene, conduse acum de Arhiepiscopul Teodosie Petrescu (el însuși acuzat de către procurorii DNA de fals), am decis să analizăm o serie de lucrări. Așa cum ne așteptam, am descoperit doctorate plagiate, fapt ce demonstrează că școala doctorală de teologie din Constanța nu este altceva decât o FABRICĂ de scos doctori, pe bandă rulantă. Desigur, nu ne așteptăm la măsuri din partea conducerii Universității ”Ovidius” sau a Comisiei de etică, organisme care nu sunt străine deloc de practicile oamenilor îmbrăcați în sutane.

Citeşte mai departe ...

Părintele Arsenie Papacioc, turnat la securitate de Arhiepiscopul Argeșului, Calinic Argatu!

Toată lumea știe cât de mult a pătimit părintele Arsenie Papacioc de pe urma persecuțiilor la care a fost supus de către organele de securitate ale regimului comunist. Însă, puțină lume cunoaște și cine erau cei care îl turnau pe duhovnicul Dobrogei, în marea lor majoritate oameni proveniți din rândul clerului sau al monahilor. Unul dintre aceștia este Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, fosta sursă Zamfir.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Citeşte mai departe ...

Teodosie îl trage după el în penal pe un important om de afaceri din Constanţa!

În dosarul DNA cu privire la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, procurorii au folosit inclusiv interceptări ale unor telefoane. Unul dintre cei ”ascultați” de către investigatori a fost chiar înaltul prelat. Cu această ocazie, procurorii DNA au constatat că telefonul de pe care vorbea Teodosie nu aparține Arhiepiscopiei Tomisului sau episcopului, factura fiind plătită de mai bine de 10 ani de către SC Polaris M Holding, firma familiei Martin.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Citeşte mai departe ...

Fosta conducere a primăriei Hârșova, afaceri în familie! 100.000 lei din buget către firmele familiilor Nădrag și Brătianu

Afacerile necurate, cu iz penal, ale fostei administrații a orașului Hârșova încep să iasă la iveală, opinia publică aflând nenumăratele ”învârteli” pe care Tudor Nădrag și viceprimarul George Brătianu le-au făcut pe seama bugetului local.
În edițiile anterioare vă prezentam cum cei doi foști șefi ai primăriei au dispus de islazul orășenesc după bunul plac, pe listele beneficiarilor regăsindu-se nume (chiar și al viceprimarului) care nu îndeplineau condițiile legale de acordare a terenurilor.

Un articol de Călin GAVRILAȘ 

Citeşte mai departe ...

Abrambureală totală: Meteorologii ANM se încurcă în minciuni, încercând să inventeze coduri roşii şi portocalii

Operaţiunea „Pesedizarea Vremii Probabile” continuă în forţă. Disperaţi să furnizeze noii Puteri argumente pentru închiderea drumurilor şi scuze pentru bâlbele din operaţiunile de deszăpezire, specialiştii ANM au ajuns să se contrazică singuri. Minciunile celor de la ANM ies la iveală când punem alături valorile din prognozele emise tot de ei, cu cele din avertizările meteo: Devine evident faptul că meteorologii au exagerat grosolan datele, pentru a le ieşi noi coduri portocalii şi roşii. De exemplu – pe 7 şi pe 10 ianuarie ei au dat două coduri diferite, pentru aceleaşi condiţii meteo!

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Riscă primăriţa din Saraiu, Dorinela Irimia, să îşi piardă mandatul?

Dorinela Irimia, primarul din Saraiu, a candidat în 2016 pentru al doilea său mandat din partea UNPR şi a câştigat. A urmat, la nivel naţional, tevatura fuziunii prin absorbţie a UNPR şi PMP. Spunem tevatură pentru că fuziunea este în acest moment suspendată, fiind contestată la Tribunalul Bucureşti de fostul senator Marian Vasiliev.
În acest timp, preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, le-a solicitat membrilor UNPR (inclusiv, sau mai ales, primari şi consilieri) să îşi depună o adeziune la partidul lui Băsescu. Încercarea lui Palaz nu a convins însă pe nimeni, aleşii UNPR temându-se că îşi pierd mandatul dacă schimbă partidul.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Citeşte mai departe ...

Cadou pentru PSD: ANM inventează un nou Cod Roşu

La aproape trei ani de la fenomenul care a rămas în istoria României sub titlul de „Pesedizarea vremii probabile”, ANM recidivează. Timp de 6-7 ore în 6 ianuarie 2017, mai multe judeţe din sud-estul ţării au fost sub incidenţa unui cod roşu „de viscol”. Folosind o metodă patentată pe vremea guvernării Ponta, ANM a inventat un caz de forţă majoră: A transmis mai întâi o avertizare cu cod galben şi portocaliu, peste care a adăugat ulterior o atentionare cu cod roşu – deşi fenomenele prognozate erau aceleaşi în toate mesajele meteorologilor.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Mărirea și decăderea lui Beică Ștefan, numit ilegal director administrativ al Spitalului din Hârșova

Nereguli grave petrecute la Spitalul Orășenesc Hârșova, în timpul primarului Tudorel Nădrag, încep să iasă la iveală. Fără să se țină cont de prevederile legale, anumite funcții au fost inventate și date celor din anturajul edilului, creându-se altfel prejudicii instituției.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Citeşte mai departe ...

Apă contaminată la robinetele din Saraiu!

Apa este elementul indispensabil vieții. De calitatea ei depinde și calitatea vieții noastre, în acest sens normele UE fiind foarte stricte în ceea ce privește furnizarea apei potabile. Însă, pentru locuitorii comunei constănțene Saraiu lucrurile nu stau tocmai așa. De mai bine de două luni aceștia sunt în situația în care consumă apă plină de bacterii coliforme și enterococi. Femeile însărcinate și copiii cu vârsta de până la trei ani sunt în cel mai mare pericol dacă beau o astfel de apă.

Un articol de Călin GAVRILAȘ, Mihai Răzvan ROTARU

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate