Menu

VIDEO: Babadagul, terorizat de clanurile de romi, cu complicitatea Poliției! Recomandat

În urmă cu o săptămână, o tânără a fost scoasă cu forța dintr-un magazin din centrul orașului Babadag și bătută cu pumnii și picioarele de mai multe persoane de etnie romă. Nimeni nu a intervenit, nimeni nu a sunat la 112. Incidentul desoebit de violent a devenit public abia când cineva a postat un filmuleț pe Facebook (vezi VIDEO mai jos). Locuitorii din Babadag spun că grupurile de romi crează mari probleme în ultima vreme, iar forțele de ordine par neputincioase. Unii dintre ei au strâns sume mari în Europa, din cerșit, trafic de persoane sau prostituție și au pretenția să facă legea la ei acasă, în Babadag.

Revoltător este faptul că deși reprezentanții administrației locale și cetățenii au trimis mai multe adrese la Prefectură sau Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Tulcea, în care arătau că în Babadag sunt mari probleme legate de tulburarea ordinii și liniștii publice și de infracționalitate în general, au primit doar promisiuni.

„Din păcate, Poliția Locală nu poate face mai mult decât să le dea amenzi. Doar că mulți dinre ei au bani și le plătesc, așa că nu se tem de amenzi. Dar multe dintre acțiunile lor, cum a fost și acest incident intră în latura penală. Aici ar fi nevoie de intervenția Poliției Naționale. Noi am făcut mai multe adrese către Prefectură, în care am cerut suplimentarea numărului de polițiști. Mai mult decât atât, din anul 2014 le-am pus la dispoziție clădirea fostului Spital, pentru a avea loc să se desfășoare. Din păcate, până în prezent ei nu s-au mutat în acest spațiu și nici nu și-au suplimentat efectivele. La Babadag, Poliția are în organigramă vreo 26 de posturi și ei sunt de fapt 14, dintre care doar jumătate sunt pe stradă. Sunt depășiți numeric. Nici măcar turele nu pot să și le facă, pentru că sunt prea puțini. Am solicitat deasemenea ca măcar de două ori pe săptămână, mai ales în week-end, cei de la SPIR (mascații) să patruleze și pe la noi știind faptul că sunt singurii de care cei certați cu legea se tem cu adevărat. Din păcate nu s-a aprobat decât la evenimente deosebite și la solicitările exprese în situații majore. ( Pentru începutul acestui week-end am solicitat comandantului Poliției să ceară prezența SPIR în oraș având în vedere evenimentele petrecute în ultima perioadă)”., ne-a spus primarul Georgian Caraman.

Au promis polițiști, mașini și un câine. Nici măcar câinele nu a ajuns la Babadag!

În anul 2015, a fost organizată o întâlnire în cadrul Consiliului Local, la care reprezentanți ai cetățenilor au prezentat aceste probleme în fața unor reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Prefecturii. Ulterior, cetățenii au trimis o solicitare oficială, susținută de 600 de semnături, prin care cereau Prefecturii înființarea unui Serivicu de Acțiuni Speciale (trupe de „mascați”), care să descurajeze acțiunile infracționale.
Pe 19.11.2015, Prefectura le-a răspuns (a se citi „i-a mințit”), citând o adresă a Inspectoratului Județean de Poliție Tulcea, că au fost dispuse măsuri în două etape și anume:
„În faza I vor fi ocupate funcțiile vacanțe existente la nivelul Poliției Orașului Babadag și va fi suplimentat parcul auto al acestei formațiuni cu autospeciale;
În faza a II-a, în situația în care Poliția Oașului Babadag își va muta sediul în noua locație, se va suplimenta parcul auto cu o autospecială de poliție rutieră. În condițiile schimbării sediului, Secția de Poliție Rurală Baia se va muta în noua locație a Poliției Orașului Babadag și va fi repartizat la această unitate un câine de serviciu”.

Acum, când privim revoltați cum o tânără a fost lovită cu brutalitate chiar în centrul localității, au trecut doi ani și jumătate de la promisiunea Prefecturii și IPJ Tulcea, iar la Babadag nu a ajuns nici măcar câinele... Ce să mai vorbim de polițiști sau autospeciale?! Poliția nici măcar nu s-a mutat în noul sediu (clădirea fostului Spital Orășenesc), pe care în anul 2014 au insistat să îl ia de la Primărie, tocmai pentru acest scop. Ce nenorociri ar trebui să se mai întâmple în Babadag, pentru ca o mână de funcționari îmbrăcați în costume scumpe sau uniforme galonate să își pună semnăturile prețioase pe câteva hârtii, care să reinstaureze liniștea și ordinea publică în acest frumos orășel dobrogean? Iar oamenilor obișnuiți din Babadag să nu le mai fie teamă să treacă pe lângă grupurile de romi strânși ostentaiv în centrul orașului, cu aerul că Babadagul e doar al lor.

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate