Menu

EXCLUSIV: Arhiepiscopul TEODOSIE, învinuit de procurorii DNA într-un NOU DOSAR PENAL! Recomandat

Postul Mare a început cum nu se poate mai rău pentru Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului. Ierarhului i s-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie audiat în calitate de suspect într-un nou dosar penal instrumentat de DNA. Surse din Arhiepiscopie susțin că este mare agitație în instituție, mai ales că totul ar fi pornit chiar de la inițiativa episcopului de a-i denunța pe doi dintre angajații săi.
Teodosie, se pare că este pus sub învinuire de către procurorii DNA într-un nou dosar penal, fiind acuzat de denunț calomnios. Alături de episcop mai este învinuit și preotul Neculai Poalelungi, șeful auditului intern din Arhiepiscopia Tomisului.

Acest nou dosar a plecat de la denunțul depus de Teodosie Petrescu și Neculai Poalelungi la DNA, în care îi acuză pe preoții Aurelian Ștefan și Brăescu Cosmin că i-au furat de sub nas vreo două miliarde de lei vechi, bani proveniți din subvenții APIA. Mai mult, Teodosie i-ar fi suspendat pe cei doi, dând dovadă de dublu standard: dacă în cazul lui (trimis în judecată de DNA) nu s-a autosuspendat sau Sinodul BOR nu l-a suspendat invocând prezumția de nevinovăție, el nu face același lucru cu oameni despre care se presupune că au comis fapte ilegale.
Teodosie și preotul Polelungi se plâng la DNA că Brăescu și-a făcut un PFA (persoană fizică autorizată) și, prin falsuri, a reușit să primească subvențiile APIA pe 2016 pentru terenurile pe care Arhiepiscopia Tomisului le are în comuna 23 August. Acest denunț ar avea menirea să-l facă băiat bun pe Teodosie în ochii judecătorului Cristian Deliorga, care ar trebui să admire spiritul civic al episcopului. Singura problemă este că nimeni, mai ales procurorii, nu crede că cineva poate să facă orice fel de inginerie financiară în Arhiepiscopia Tomisului fără știrea sau binecuvântarea lui Teodosie.
Brăescu Cosmin este sau era unul dintre apropiații lui Chiriluță Bogdan, mâna dreaptă a lui Teodosie Petrescu, condamnat recent cu suspendare pentru fraudarea examenelor de conferențiar universitar. De asemenea, Brăescu Cosmin este unul dintre cei care apar în filmările celor de la publicația România Liberă din anul 2009, când un jurnalist i-a dat „o mică atenție” în benzinărie lui Chiriluță Bogdan pentru ca Teodosie să-l hirotonească. Brăescu este cel care îi spunea jurnalistului în luna martie să meargă la secretara Facultății de Teologie cu flori pentru a-l înscrie la facultate. Toți cei incriminați în 2009 au primit NUP din partea procurorilor.
Ștefan Aurelian este consilierul lui Teodosie, inculpat în dosarul Nazarcea pentru tentativă de fraudare a fondurilor europene. Numele lui a fost șters rapid de pe site-ul Arhiepiscopiei, acolo rămânând doar certe valori condamnate definitiv, în primă instanță sau implicate în scandaluri publice.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate