Logo
Imprimă această pagină

Mâna dreaptă a lui Teodosie, Chiriluță Bogdan, a acceptat pedeapsa de doi ani şi trei luni propusă de DNA! Recomandat

Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Tomisului, Chiriluță Bogdan, mâna dreaptă a Arhiepiscopului Teodosie, a fost pus sub urmărire penală în data de 15 septembrie de către procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații în formă continuată, uz de fals (două fapte), instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma participației improprii.

”În perioada 2013 – 2015, inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanța – Facultatea de Teologie, a întocmit în fals un număr de 6 declarații pe propria răspundere, pe care le-a depus la dosarul personal în scopul menționat mai sus.

Ulterior, conducerea Universității Ovidius Constanța, acționând fără vinovăție, i-a acordat inculpatului titlurile de lector respectiv conferențiar universitar și l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu, efectuarea în perioada februarie 2014 – iunie 2017, a unor plăți ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Conform unor surse din Arhiepiscopia Tomisului, Chiriluță Bogdan și-a recunoscut faptele și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. În urma acordului, procurorii vor cere condamnarea inculpatului la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare. Se pare că deja prejudiciul de peste un miliard de lei vechi a fost achitat către Universitatea Ovidius.
Universitatea a decis, în urma scandalului, să-l dea afară din postul de conferențiar pe arhidiaconul Chiriluță. El rămâne, însă, unul dintre principalii consilieri ai lui Teodosie.

Articole înrudite

-