Menu

EXCLUSIV: Prima reacție a Patriarhului Daniel împotriva inculpatului Teodosie! Recomandat

După mai bine de opt zile de la izbucnirea scandalului legat de punerea sub acuzare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, iată că surse din instituție susțin că Patriarhia Română nu stă cu mâinile în sân, așa cum s-ar părea.Teodosie, alături de alți patru inculpați au fost puși oficial sub acuzare de către procurorii DNA pentru „folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

Un articol de Călin Gavrilaș, Mihai Răzvan Rotaru

Mai mult, în cazul lui Teodosie, DNA a impus și măsura controlului judiciar, măsură confirmată și de instanțele de judecată.O măsură asemănătoare controlului judiciar din lumea laică, se pare că ar fi luat și Patriarhia Română împotriva inculpaților din dosarul Nazarcea ( mai puțin împotriva lui Teodosie). Astfel, PF Daniel, a decis ca inculpații preot Nadoleanu Gheorghe – consilier al lui Teodosie, preot Cojocaru Ciprian – Ioan – inspector în Arhiepiscopia Tomisului și preot Ștefan Aurelian – consilier al lui Teodosie să NU mai aibă acces în clădirea Arhiepiscopiei Tomisului. Este, așadar, prima măsură vizibilă pe care conducerea BOR o ia în cazul scandalului de la Constanța. Pentru apropiații Bisericii o astfel de hotărâre denotă faptul că PF Daniel urmărește cu atenție desfășurarea evenimentelor și că, treptat, își va impune punctul de vedere și autoritatea cu care este investit.Contactat telefonic, unul dintre cei vizați de această decizie, Gheorghe Nadoleanu, nu a negat știrea, dar a refuzat orice fel de explicații, rezumându-se la a ne mustra că-l deranjăm.O altă informație deosebit de importantă vine tot dinspre Palatul Arhiepiscopiei unde tronează neliniștea și haosul. Încă de lunea trecută, de la începerea urmăririi penale a lui Teodosie, conturile Arhiepiscopiei Tomisului sunt blocate. Măsura a fost luată de către procurorii DNA ca o măsură asiguratorie în vederea recuperării prejudiciului de 300 de mii de euro în cazul fondurilor APIA luate pentru suprafețe din ferma Nazarcea. 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate