Menu
Prev Next

DEZVĂLUIRI a aflat cine e misteriosul Pitirim Călugărul. „Teodosie, fugi cât mai poți!” Recomandat

Poate acum, în ultimul ceas, Teodosie își dă seama că nu mai este iubit de majoritatea preoților din eparhia lui. Acum poate înțelege că nu mai are susținerea preoților și că aceștia vor monitoriza orice greșeală a lui. Nimeni nu atacă BOR ci, Biserica noastră strămoșească a intrat în faza în care preoții își vor spune cuvântul și vor demasca fărădelegile. Teodosie ține minte: Fugi cât mai poți!!!, este mesajul transmis ziarului nostru de misteriosul Pitririm Călugărul.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

În toată agitația mediatică ce s-a creat în jurul Arhiepiscopului Teodosie în ultima vreme, s-a remarcat o „voce” misterioasă, un chip nevăzut, ce postează pe Facebook sub identitatea Pitirim Călugărul. Misteriosul Pitirim a furnizat presei informații prețioase din interior (venite uneori din cercul foarte strâmt de apropiați ai lui Teodosie), fotografii și înregistrări. Acest lucru a stârnit o mare curiozitate legată de identitatea acestui personaj.

Astăzi, misteriosul Pitirim Călugărul a dialogat cu jurnaliștii Dezvăluiri și și-a devoalat identitatea și intențiile. Sub acest nume se ascunde un grup de rezistență format din mai mulți preoți, profesori și laici care spun că s-au săturat de abuzurile conducătorilor Bisericii:

Suntem un grup de inițiativă. Toate informațiile se strâng aici și pleacă unde trebuie. Pitirim este un grup mare de preoți din Arhiepiscopia Tomisului. Din acest cerc sunt preoți de la țară, de la oraș dar și profesori. Avem mulți aderenți din alte zone ale țării, preoți care s-au săturat de atâtea abuzuri ale superiorilor lor. Lupta noastră este pentru a recăpăta demnitatea preotului.

Grupul autointitulat Pitirim Călugărul vrea să trimită Patriarhului o scrisoare deschisă în care îi va cere schimbarea din funcție a Arhiepiscopului Tomisului:

Ne dorim ca această scrisoare să ajungă la Preafericitul Patriarh înainte de ședința de joi, 27 octombrie, a Camerei preliminare a Sfântului Sinod al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, ce are în componență 10 ierarhi, adunare la care ÎPS Teodosie NU este invitat, ceea ce ne determină să concluzionăm că se va lua în discuție soarta acestuia.
Vineri, 28 octombrie, se va intruni Sfântul Sinod al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, la care vor participa toți cei 10 înalți ierarhi, inclusiv Teodosie al Tomisului, unde acestuia i se va comunica DECIZIA din Camera preliminară. Precizăm că Mitroplitul Munteniei și Dobrogei este chiar PF Daniel Ciobotea - patriarhul B.O.R.

Scrisoarea va fi publicată în exclusivitate de către ziarul DEZVĂLUIRI, marți 25 octombrie, ÎNAINTE de a ajunge pe masa Patriarhului Daniel!

 

Pitirim mulțumeste tuturor celor care și-au făcut timp pentru a asculta durerea preoților oropsiți de atâta bătaie de joc. Popor român, ține minte că BISERICA este a neamului românesc, din Biserică facem parte cu toții: ierarhi, preoți, credincioși, mireni. Biserica este a noastră a tuturor. Din păcate, noi preoții, am ajuns la limita răbdării, chiar nu mai putem purta jugul acesta al iubirii de arginți a unor ierarhi. Hristos în mijlocul nostru, este și va fi!

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate