Menu

Prefectul de Constanța e nemulțumit de felul în care a acționat RAJDP în timpul codului portocaliu Recomandat

Episodul de iarnă care s-a încheiat recent a creat unele probleme în județul Constanța: mai multe drumuri au fost închise, mai multe localități au rămas câteva zile fără energie electrică și 247 de persoane au fost blocate în trafic. Prefectul Ion Constantin se declară în general mulțumit de felul în care s-a intervenit, accentuând faptul că nu au fost pierderi de vieți omenești: „Conform hotărârii comune dintre Departamentul de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne şi Departamentul situaţiilor de urgenţă din același minister, recomandarea este ca ordinea priorităților în intervenții să fie salvarea vieților omenești, salvarea bunurilor și abia în al treilea rând reluarea circulaţiei pe drumurile publice. Noi am respectat întocmai această procedură. Chiar dacă unii vociferează împotriva blocării drumurilor, îi rugăm să înțeleagă că facem acest lucru pentru a preîntâmpina situații mai grave”.

În cifre, intervenția Comandamentului pentru Situații de Urgență arată cam așa: MAI a acționat cu 357 de persoane, ISU cu 150, Jandarmeria cu 16 și Poliția cu 209; au fost scoase pe drumuri 260 de utilaje și 4 șenilate; au fost date 11 sancțiuni contravenționale (5 pentru Drumuri Județene și 6 pentru conducătorii auto), 68 de persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Ion Constantin e mulțumit de felul în care au reacționat majoritatea primarilor: „Cei mai mulți dintre primari au manifestat un interes deosebit pentru rezolvarea situaţiilor de deblocare a drumurilor şi de sprijin și ajutor al oamenilor care au solicitat acest lucru. Având experiență în astfel de situații, primarii s-au mai ajutat între ei, atunci când situația a impus-o”.

Prefectul județului Constanța este nemulțumit de modul în care s-au pregătit și au acţionat reprezentanţii Regiei Autonome Județene de Drumuri Publice, motiv pentru care aceștia au și fost amendați pe poliție.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate