Menu

Exclusiv

Nereguli constatate de Curtea de Conturi la Primăria Costinești! Prejudiciu de 665.000 de lei

Inspectorii Curții de Conturi au efectuat în anul 2016 un control la primăria Costinești, prilej cu care au constatat mai multe nereguli în cheltuirea banului public. În total, peste 665.000 de lei au fost prejudiciați din bugetul administrației publice locale. Conform raportului Curții de Conturi, în primăria condusă de Traian Cristea ”nu s-a procedat la inventarierea materiei impozabile și a bazei de impozitare în funcție de care se calculează impozitele și taxele aferente. Nu au fost stabilite, urmărite și încasate veniturile provenind din taxa hotelieră, identificându-se în acest sens un număr de 35 de operatori economici-persoane juridice precum și persoane fizice, care desfășoară activități de cazare taxabile dar care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le reveneau privind declararea și plata acesteia. Nu a fost stabilită, urmărită și încasată taxa de gunoi pentru operatorii care desfășoară activități de cazare și alimentație publică și care sunt autorizați de către Autoritatea Națională pentru Turism”. În acest caz prejudiciul a fost de 57.000 de lei.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Citeşte mai departe ...

EXCLUSIV: Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de procurorii DNA! Riscă închisoarea între 2 și 7 ani

Pentru prima dată în istoria Patriarhiei Române, un ierarh este trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte penale. Iar această tristă premieră îi aparține IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Conform surselor noastre, dosarul în care prelatul are calitatea de inculpat a fost primit către Curtea de Apel Constanța, judecătorii urmând să fixeze primul termen de judecată. Împotriva lui Teodosie a început urmărirea penală în data de 17 octombrie 2016, tot atunci împotriva lui luându-se și măsura controlului judiciar, măsură menținută și prelungită de judecătorul de drepturi și libertăți. De asemenea, procurorii au pus sechestru pe conturile Arhiepiscopiei Tomisului pentru suma care face obiectul cercetării penale.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Citeşte mai departe ...

UPDATE: GSP- sub asediul protestelor angajaților neplătiți de luni de zile

Ultima oră: Având în vedere actualele proteste ce se desfășoară în aceste zile în orașele din țară dar și în Constanța, protestul anunțat de angajații GSP pentru zilele de 3-4 și 5 februarie a fost amânat pentru o dată ce va fi ulterior anunțată.
De menționat este și faptul că autoritățile din Primăria Constanța nu au aprobat protestul în locațiile specificate inițial. 

 

Începând cu ziua de vineri 3 februarie 2017 și până duminică 5 februarie 2017, zeci de lucrători de pe platformele petroliere românești care aparțin Grup Servicii Petroliere S.A. (GSP) și-au anunțat intenția de a protesta vizavi de faptul că de luni de zile (unii de ani de zile!) nu și-au primit salariile. Protestul se va desfășura în trei locații: vineri 3 februarie, ora 15.00, la sediul GSP din dana 34 din Portul Constanța, sâmbătă 4 februarie, ora 15.00- în fața reședinței lui Gabriel Comănescu (patronul GSP) de pe strada Ion Adam nr.10 din Constanța și duminică 5 februarie, ora 15.00 în fața hotelului Vega din Mamaia. Gestul disperat este rezultatul unor lungi perioade de timp lucrate și neplătite la bordul platformelor petroliere GSP. În ultima perioadă de timp, au existat la bordul lor cazuri de grevă și alte forme de protest, dar toate au fost trecute sub tăcere.

Citeşte mai departe ...

EXCLUSIV: Cutremur în Primăria Constanța! Directorul Confort Urban SRL, Viorel Farcaș, urmărit penal de procurorii DNA!

Disconfort mare la firma primăriei Constanța, SC Confort Urban SRL. Directorul acesteia, Viorel Farcaș, un apropiat al clanului Mazăre & Constantinescu a fost pus oficial sub urmărire penală de către procurorii DNA. În plus, împotriva acestuia s-a luat și măsura controlului judiciar pe care inculpatul o poate contesta în fața judecătorului de drepturi și libertăți.

Un articol de Călin Gavrilaș

Citeşte mai departe ...

Oficiali ai Ministerului Culturii și-au aprobat singuri un contract la Mormântul Hypogeu, pe banii CJ Constanța?

Consiliul Județean Constanța a plătit o firmă din București pentru elaborarea documentației tehnico-economice (faza DALI/ SF) și a documentațiilor pentru obținerea avizelor solicitate prin Certificatul de Urbanism, legată de „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu – zona Zorile, municipiul Constanţa“ - proiect cu finanțare europeană. Contractul a fost atribuit SC Opus Atelier de Arhitectură SRL prin încredințare directă pe 07.10.2016, iar ulterior Consiliul Județean a făcut și o plată, în sumă de 125.422.03 lei, plus TVA.

Citeşte mai departe ...

EXCLUSIV: DNA i-a prelungit lui Teodosie măsura controlului judiciar !

În data de 17 octombrie, procurorii DNA au început urmărirea penală față de Teodosie Petrescu pentru ”folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată” și pentru luare de mită. În același dosar mai sunt urmăriți penal și Beca Stere, diaconul Malaxa Bogdan-Petrişor, preotul Nadoleanu Gheorghe şi preotul Cojocaru Ciprian-Ioan. Totodată, Teodosie a devenit și primul ierarh al BOR pus sub control judiciar pentru 60 de zile, astfel încât el este obligat în fiecare zi de joi să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție pentru a semna în condică.

Citeşte mai departe ...

EXCLUSIV: Direcția Antifraudă APIA, control la Arhiepiscopia Tomisului! Sunt vizate subvențiile între 2010 și 2016 de la Nazarcea

În urma anchetei procurorilor DNA ce vizează sume de bani primite de Arhiepiscopia Tomisului ca subvenții APIA pentru suprafețe din ferma Nazarcea, Arhiepiscopul Tomisului Teodosie a fost pus oficial sub acuzare, fiindu-i aplicată și măsura controlului judiciar. Alături de arhiepiscop, în dosar mai sunt inculpați și alți angajați ai Arhiepiscopiei. Dar problemele fețelor bisericești nu se opresc aici, Direcția Antifraudă APIA efectuează și ea un control cu privire la banii obținuți de preoți.

Citeşte mai departe ...

Scrisoarea lui Pitirim Călugărul către Patriarhul Daniel: ”Lipsiţi de demnitate şi umiliţi, ne strigăm aşa cum putem durerea!”

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu 

Așa cum v-am anunțat în urmă cu câteva zile, Dezvăluiri.ro vă prezintă în exclusivitate scrisoarea deschisă adresată Patriarhiei Române de mai mulți preoți din Arhiepiscopia Tomisului. Sătui de nedreptățile Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie Petrescu, aceștia s-au reunit sub o voce unică, „Pitirim Călugărul” și, de ceva vreme, devoalează faptele necurate ce se petrec în această eparhie. Astfel, opinia publică a putut afla cum inculpatul Teodosie Petrescu și-a obligat preoții să adune semnături pentru un anumit candidat la parlamentare, i-a obligat să trimită la baza de tratament de la Costinești ( o afacere necurată) bătrâni pentru care să plătească 650 de lei, sau că Teodosie îi minte în continuare că acuzațiile DNA sunt doar simple “făcături”, deși ieri o instanță a menținut măsura controlului judiciar. Numele de „Pitirim Călugărul” nu este luat întâmplător, în muzica bisericească fiind un cântec cu acest nume care începe cu versul fost-a cândva un om lacom și rău… Să fie oare o aluzie la Teodosie? Dezvăluiri.ro vă prezintă scrisoarea preoților constănțeni sătui de abuzurile inculpatului Teodosie.

Citeşte mai departe ...

EXCLUSIV: Prima reacție a Patriarhului Daniel împotriva inculpatului Teodosie!

După mai bine de opt zile de la izbucnirea scandalului legat de punerea sub acuzare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, iată că surse din instituție susțin că Patriarhia Română nu stă cu mâinile în sân, așa cum s-ar părea.Teodosie, alături de alți patru inculpați au fost puși oficial sub acuzare de către procurorii DNA pentru „folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

Un articol de Călin Gavrilaș, Mihai Răzvan Rotaru

Citeşte mai departe ...

DEZVĂLUIRI a aflat cine e misteriosul Pitirim Călugărul. „Teodosie, fugi cât mai poți!”

Poate acum, în ultimul ceas, Teodosie își dă seama că nu mai este iubit de majoritatea preoților din eparhia lui. Acum poate înțelege că nu mai are susținerea preoților și că aceștia vor monitoriza orice greșeală a lui. Nimeni nu atacă BOR ci, Biserica noastră strămoșească a intrat în faza în care preoții își vor spune cuvântul și vor demasca fărădelegile. Teodosie ține minte: Fugi cât mai poți!!!, este mesajul transmis ziarului nostru de misteriosul Pitririm Călugărul.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: redactia@dezvaluiri.ro

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate