Menu

Daily Mail: "RBS va cheltui suma ‘obscenă’ de 1 milion de lire pentru petrecerile de Crăciun ale angajaţilor, mulţumită contribuabilului"

Articolul original din 12 Noiembrie 2008

 Astăzi a ieşit la iveală faptul că Royal Bank of Scotland va arunca suma de 1 milion de lire pentru petrecerile de Crăciun ale angajaţilor.

 Gigantul bancar din Edinburgh a alocat din banii contribuabililor câte 10 lire pentru fiecare din cei 100000 de angajaţi britanici, la mai puţin de o lună după ce a primit de la guvern 20 de miliarde de lire.

 Fiecare department va strange banii şi îi va folosi pentru organizarea propriei petreceri.

 Criticii subliniază că, deşi 10 lire pentru fiecare angajat nu este o sumă mare, sunt totuşi banii contribuabililor.

 Petrecerile, despre care surse bancare afirmă că sunt ‘destul de modeste’, vin la câteva zile după ce s-a aflat că RBS a risipit mai mult de 300000 de lire pe o petrecere secretă pentru 40 de importanţi angajaţi şi 30 de parteneri ai departamentului Bancassurance al sucursalei din Gogarburn.

 RBS, implicata in finantarea organizatiei teroriste Hamas

Analize recente ale cheltuielilor pentru distracţia angajaţilor au ridicat serioase semne de întrebare asupra modului în care sunt cheltuiţi banii contribuabililor.

 Alex Neil, membru al comisiei pentru finanţe a Parlamentului Scoţian, a declarat: “Este obscen să cheltuieşti 1 milion de lire pe petreceri de Crăciun în timp ce atât de mulţi pensionari şi-au pierdut economiile ca urmare a prăbuşirii acţiunilor RBS. Trebuie ca de sus în jos să fie demonstrat un anumit nivel de cumpătare şi sacrificiu. Este oricum destul de prost faptul că directorul executiv al RBS primeşte 1,2 milioane de lire pe an, plus acţiuni. Acum există mult mai multe implicaţii, iar băncile trebuie să realizeze că banii pe care îi cheltuiesc sunt ai contribuabililor. Contribuabilii se simt ca şi cum sunt tâlhăriţi de bănci în fiecare zi. RBS se joacă cu focul atunci când cheltuiesc 1 milion de lire pe petreceri de Crăciun în timp ce atât de mulţi oameni resimt criza.”

 Suma pe care RBS o va cheltui va fi aceeaşi ca anul trecut, în ciuda crizei din cauza căreia a fost parţial naţionalizată.

 

 Băncile rivale au luat măsuri pentru a reduce cheltuielile. Barclays şi Morgan Stanley au comunicat angajaţilor că nu vor finanţa petrecerile de Crăciun, dar Lloyds TSB a recunoscut că va aorda angajaţilor o sumă ‘modestă’.

 Un purtător de cuvânt al HBOS a declarat: “Nu avem un criterii stabilite pentru petrecerile de Crăciun ale angajaţilor. Când angajaţii sărbătoresc Crăciunul împreună asigurăm costuri modeste.”

 Parlamentarul independent Margo MacDonald a adăugat: “Să presupun că RBS şi-a concediat tot personalul de la relaţii publice ?”

 RBS nu a fost dispus să-şi susţină formal contribuţia pentru petrecerea de Crăciun, dar o sursă din cadrul băncii a declarat:”Întotdeauna politica noastră a fost ca grupul să contribuie cu până la 10 lire de angajat pentru petrecerile de Crăciun. Acest lucru se face pe bază departamentală la nivelul business-ului. Contribuţia este destul de modestă. RBS are 100000 de angajaţi în ţară care lucrează din greu pentru companie. Este foarte important să continuăm să recunoaştem acest lucru şi să motivăm personalul.”

 Mark Wallace, director de campanie pentru Alianţa Contribuabililor a afirmat: “Pare a fi un program destul de limitat şi 10 lire pentru fiecare persoană nu pare foarte excesiv. Noi vrem să ne asigurăm că nu sunt petreceri în spatele scenelor, pentru elita companiei.”

 

Ultima modificareLuni, 02 Decembrie 2013 13:31

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate