Menu

Dosarul Royal Bank of Scotland (12)

Emisiile poluante ale proiectelor finanţate de RBS le depăşesc pe cele ale Scoţiei

Royal Bank of Scotland este acuzată că finanţează încălzirea globală.

 

Royal Bank of Scotland este ameninţata de studenţi cu un boicot din cauza investiţiilor sale globale de miliarde de dolari în proiecte de exploatare a petrolului şi gazelor naturale, proiecte ce distrug mediul înconjurator.

Pagină realizată de Sebastian RĂDULESCU

 

Citeşte mai departe ...

Cămătarii de la RBS au luat cu japca dobânzi ilegale de 80% pe an !

camatariiIată la ce trebuie să se aştepte clienţii din România ai Royal Bank of Scotland.

Povestea familiei Birch din Marea Britanie pare a fi desprinsă din “Procesul” lui Kafka dar din păcate este absolut reală şi ne arată adevărata faţă a Royal Bank of Scotland. La începutul primăverii, un om de afaceri din West Country, Duncan Birch, şi soţia sa Debbie s-au temut că ar putea fi printre primele victime ale crizei creditelor. O scrisoare primită de la Royal Bank of Scotland pretindea că aceştia datorau băncii peste 100000 de lire.
Dar ce era mai îngrijorător era diferenţa mare dintre suma cerută de RBS şi împrumutul contractat în anii 1990, mai mic de 25000 de lire, pe care îl credeau deja rambursat. Erau uimiţi şi preocupaţi de nivelul pretenţiilor.
Mai devreme cu doi ani RBS le solicitase 8500 de lire pentru a considera împrumutul rambursat, sumă pe care nu au putut să o plătească. Cum este posibil ca aceasta să fi crescut la mai mult de 100000 de lire ?

Pagină realizată de Sebastian RĂDULESCU
Preluare după ediţia Sunday Times din 7 decembrie 2008 (titlurile aparţin redacţiei):
“Couple stung by £100,000 ‘secret’ loan. RBS turned overdrafts into high-rate loans without telling customers.”

 

Citeşte mai departe ...

RBS finanţează teroarea din Birmania

Royal Bank of Scotland profită de petro-dolarii juntei militare birmaneze.

generalii birmanezi

Royal Bank of Scotland a fost acuzată ca sponsorizează represiunea prin sprijinirea regimului militar brutal care conduce Birmania (Myanmar). Militanţii pro-democraţie susţin că Royal Bank of Scotland, prin intermediul participaţiunii sale în Bank of China, colaborează cu companiile producătoare de petrol şi gaze conduse de junta birmaneză. Ca urmare a acestei colaborări, Royal Bank of Scotland realizează profituri de sute de milioane de lire sterline de la un regim care comite abuzuri împotriva drepturilor omului şi poluează planeta.

Pagină realizată de Sebastian RĂDULESCU

 

Citeşte mai departe ...

Bancherii de la RBS au scufundat Britannia

Gordon Brown, primul ministru britanic: “Sunt furios pe Royal Bank of Scotland !”

Britannia se scufunda

Fără nici un dubiu, prăbuşirea Royal Bank of Sotland este pentru Marea Britanie cel mai mare dezastru financiar din toate timpurile. Acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni având în vedere faptul că în ultimii zece ani fraudele la adresa clienţilor şi acţionarilor au devenit pentru RBS ‘business as usual’. Săptămâna trecută RBS a aruncat sistemul financiar britanic în haos după ce a anunţat pierderi suplimentare de 41,6 miliarde de dolari. RBS este din nou în colaps.

Un articol de Sebastian Rădulescu

Citeşte mai departe ...

The Sunday Times: "RBS plăteşte pentru prăbuşirea Enron"

Articolul original din 19 Iunie 2005

John Waples

 Săptămâna aceasta, Royal Bank of Scotland a ajuns la un acord pentru închiderea acţiunilor legale deschise împotriva sa pentru rolul din prăbuşirea Enron, comerciantul de energie din Texas.

 RBS a fost de acord să plătească 41,8 milioane de dolari şi să renunţe la orice pretenţie în falimentul Enron. RBS se mai confruntă şi cu alte procese legate de Enron, dar banca este mulţumită cu acest rezultat. 

De asemenea, înţelegerea prevede ca Enron să plătească RBS 20 de milioane de dolari iar banca să renunţe la dreptul de a primi 329 de milioane de dolari din partea companiei energetice.

Citeşte mai departe ...

BBC: "RBS se îndreaptă spre prima pierdere anuală"

Articolul original din 4 Noiembrie 2008


Royal Bank of Scotland a transmis că se aşteaptă să sufere în anul 2008 prima sa pierdere anuală, iar în acest timp a redus valoarea contabilă a mai multor active afectate de criza financiară.

 Oficiali ai băncii au spus că pierderile cauzate de creditele neperformante şi deprecierea activelor au totalizat 206 milioane de lire sterline în al treilea semestru, ele adăugându-se la pierderile de 5,9 miliarde de lire sterline suferite în prima jumătate a anului.

Directorul RBS Stephen Hester a declarat pentru BBC News că obţinerea vreunui profit va fi dificilă.

De asemenea, RBS a detaliat planurile pentru strângerea a 19,7 miliarde de lire sterline ca parte a planului guvernamental de salvare a băncii.

Citeşte mai departe ...

Daily Mail: "RBS va cheltui suma ‘obscenă’ de 1 milion de lire pentru petrecerile de Crăciun ale angajaţilor, mulţumită contribuabilului"

Articolul original din 12 Noiembrie 2008

 Astăzi a ieşit la iveală faptul că Royal Bank of Scotland va arunca suma de 1 milion de lire pentru petrecerile de Crăciun ale angajaţilor.

 Gigantul bancar din Edinburgh a alocat din banii contribuabililor câte 10 lire pentru fiecare din cei 100000 de angajaţi britanici, la mai puţin de o lună după ce a primit de la guvern 20 de miliarde de lire.

 Fiecare department va strange banii şi îi va folosi pentru organizarea propriei petreceri.

 Criticii subliniază că, deşi 10 lire pentru fiecare angajat nu este o sumă mare, sunt totuşi banii contribuabililor.

 Petrecerile, despre care surse bancare afirmă că sunt ‘destul de modeste’, vin la câteva zile după ce s-a aflat că RBS a risipit mai mult de 300000 de lire pe o petrecere secretă pentru 40 de importanţi angajaţi şi 30 de parteneri ai departamentului Bancassurance al sucursalei din Gogarburn.

Citeşte mai departe ...

The Sunday Times: "RBS acuzată în scandalul Enron"

Articolul original din 19 Decembrie 2004

Robert Winnett
 

 Directori importanţi ai Royal Bank of Scotland riscă condamnări penale în Statele Unite după ce au fost acuzaţi de înţelegeri ilegale cu Enron.

 Ben Glisan, un fost trezorier al Enron care acum este un martor cheie al acuzării, a spus unei instanţe din Texas că o înţelegere dintre RBS şi fosta sa companie pentru cumpărarea unei centrale electrice a fost, din punctul lui de vedere, ilegală.

 Centrala a fost ‘cumpărată’ temporar de la Enron cu promisiunea că aceasta o va lua înapoi câteva luni mai târziu, cu scopul de a creşte pe hârtie profiturile companiei într-un moment crucial. 

Guvernul Statelor Unite au obţinut câteva e-mailuri trimise de importanţi directori ai RBS, între care membri ai consiliului de administraţie, care au redactat înţelegerea.

Citeşte mai departe ...

The Sunday Times: "RBS a transformat overdraft-uri în împrumuturi cu dobânzi foarte mari, fără acordul clienţilor"

Articolul original din 7 Decembrie 2008

La începutul primăverii, un om de afaceri din West Country, Duncan Birch, şi soţia sa Debbie s-au temut că ar putea fi printre primele victime ale crizei creditelor. O scrisoare primită de la Royal Bank of Scotland pretindea că aceştia datorau băncii peste 100000 de lire.

Dar ce era mai îngrijorător era diferenţa mare dintre suma cerută de RBS şi împrumutul contractat în anii 1990, mai mic de 25000 de lire, pe care îl credeau deja rambursat. Erau uimiţi şi preocupaţi de nivelul pretenţiilor.

Mai devreme cu doi ani RBS le solicitase 8500 de lire pentru a considera împrumutul rambursat, sumă pe care nu au putut să o plătească. Cum este posibil ca aceasta să fi crescut la mai mult de 100000 de lire ?

Citeşte mai departe ...

RBS, implicată în finanţarea organizaţiei teroriste Hamas

Familiile victimelor atacurilor teroriste acuză RBS

RBS, implicata in finantarea organizatiei teroriste Hamas 

Săptămâna trecută ziarul Dezvăluiri a publicat o investigaţie cu privire la evenimentele mai puţin cunoscute din istoria recentă a Royal Bank of Scotland. Demarată iniţial în scopul de a atrage atenţia publicului cu privire la faptul că s-a lansat în România exact în perioada în care era salvată de la faliment de guvernul britanic, ancheta a descoperit numeroase alte scandaluri în care RBS şi subsidiarele sale au fost implicate. Deşi o simplă căutare pe internet poate convinge pe oricine că istoria RBS a ultimilor 10 ani este o istorie a acuzaţiilor de fraudă şi a proceselor, opinia publică din România este asaltată de propaganda mincinoasă a “poveştilor de succes ale celor peste 40 de milioane de clienţi”. Publicaţia noastră îşi propune să contribuie la lansarea unei dezbateri publice care să ridice nivelul de informare al consumatorilor şi să prevină în acest mod producerea unor scandaluri similare în România. În ediţia de astăzi prezentăm afacerea NatWest, în care National Westminster Bank, subsidiara Royal Bank of Scotland, a fost acuzată de implicare în finanţarea organizaţiei teroriste Hamas.

Un articol de Sebastian RĂDULESCU

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate