Menu

Dosarul Raiffeisen Bank (8)

Clienții HVB, mințiți și batjocoriți de Raiffeisen Banca pentru Locuințe !

Raiffeisen lovește din nou.

sucursala raiffeisen

În luna februarie a acestui an ziarul Dezvăluiri a publicat o anchetă care a scos la lumină practicile ilegale prin care Raiffeisen Bank a înșelat pensionarii dar și încercările directoarei Mariana Barde de a mușamaliza scandalul. Deși banca austriacă a fost amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în urma sesizării depuse de publicația noastră, iar în toată țara reclamațiile și amenzile împotriva Raiffeisen decredibilizează banca, scandalurile continuă. În anul 2009 HVB Banca pentru Locuințe a fost absorbită în Raiffeisen Banca pentru Locuințe, aceasta din urmă asumându-și obligația de a respecta în totalitate contractele încheiate de HVB. Clienții HVB se plâng însă că Raiffeisen recurge la diverse tactici ilegale pentru a-i determina să renunțe unilateral la aceste contracte. Publicăm în acest articol două scrisori deschise care acuză comportamentul descalificant al grupului Raiffeisen.

Un articol de Sebastian RĂDULESCU

Citeşte mai departe ...

Urbaniulian.ro: A ajuns in evidentele Biroului de Credit din cauza Raiffeisen Bank care a uitat sa-i plateasca ratele !

Mihai P. din Bucuresti are o problema extrem de grava, el ajungand in evidentele Biroului de Credit din cauza faptului ca, desi a avut un contract incheiat cu Raiffeissen Bank pentru serviciul Fixpay , prin care aceasta banca, unde el avea cardul de salariu, trebuia sa-i faca platile in fiecare luna catre TBI Credit, a "uitat" sa faca acest lucru timp de doua luni de zile.

In mod evident, cazul lui se inscrie direct in seria Mecanismele Fraudei , insa ceea ce este cu adevarat ciudat si abuziv este faptul ca, desi MIhai P. a reclamat aceasta situatie la Raiffeissen si TBI Credit, nu a primit nici un raspuns la reclamatia lui, iar acum se afla in imposibilitatea de a mai lua vreun credit de la o alta banca sau societate care acorda credite de consum.

Citeşte mai departe ...

Un prahovean alearga dupa banii din contul Raiffeisen Bank

Tepuit la bancomat

De mai bine de doua saptamani, Marius Parvan incearca sa intre in posesia a doua milioane de lei vechi pe care bancomatul la care a apelat nu i-a eliberat. El alearga acum intre Raiffeisen Bank si MKB Romexterra Bank pentru a-si recupera banii, care au disparut totusi din cont. Potrivit Oficiului pentru Protectia Consumatorului Prahova, bancile ocupa primul loc in topul reclamatiilor cetatenilor, nemultumiti de comisioanele percepute la limita legii.

Ciprian PAP. Articol preluat din MONITORUL DE PRAHOVA

Citeşte mai departe ...

În atenția Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor: CUM AM FOST ÎNȘELAT DE RAIFFEISEN BANK ȘI BANCPOST

Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie legata de lipsa securitatii tranzactiilor bancare in care au fost implicate Raiffeisen Bank si Bancpost:

Sunt posesorul unui card de debit Visa Raiffeisen Bank FARA OVERDRAFT care are atasat un cont curent si serviciul de internet banking.
In seara zilei de 16.12.2008 am efectuate 3 tranzactii nereusite la bancomatul Bancpost vis-a-viz hotel Marriott (Calea 13 Septembrie) in urma carora am obtinut 3 chitante care ma informau ca soldul contului nu a fost debitat (vezi atasament).

Atasez o copie scanata a extrasului de cont in care se poate observa ca Raiffeisen Bank a validat 3 tranzactii ne-legitime, ceea ce a dus nu numai la golirea contului de card, ci si debitarea pe MINUS a contului curent detinut de mine la banca, in total 4530 RON.

Acesta situatie reprezinta o grava eroare de securitate in sistemele informatice bancare implementate in bancile Raiffeisen Bank si Bancpost.
As vrea sa va aduc la cunostinta ca modul in care a fost rezolvata problema ridica semne de intrebare suplimentare:
In urma consultatarii extrasului de cont am observat 3 tranzactii stornare efectuate pe data de 19.12.2008 care nu au existat la data rularii extrasului de cont pe data de 20.12.2008.

Citeşte mai departe ...

Raiffeisen sustrage fondurile clienților și le trafichează datele personale !

Hoțiile Raiffeisen Bank scandalizează opinia publică !Hoțiile Raiffeisen Bank scandalizează opinia publică

Începând cu această ediție ziarul "Dezvăluiri" va prezenta cazurile de înșelăciune în care este implicată Raiffeisen Bank. În contradicție flagrantă cu minciunile debitate de reprezentanții băncii în presă, aceste cazuri nu sunt izolate ci repetate, ele transformând hoția în plan de afaceri. Publicația noastră face apel la toate persoanele fizice și juridice care au fost înșelate de Raiffeisen Bank să ni se adreseze.

REDACȚIA

 

Citeşte mai departe ...

Contractele de carduri de pensie Raiffeisen Bank sunt ilegale

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor confirmă ancheta 'Dezvăluiri'

Imaginea și credibilitatea Raiffeisen Bank au primit o grea lovitură în urma deciziei Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din 23.02.2009 de a amenda contravențional instituția bancară pentru abateri de la prevederile legale în vigoare. Adresa oficială a ANPC, care confirmă investigația noastră publicată în articolul "Cardul de pensie, o nouă țeapă: Raiffeissen înșală pensionarii", menționează că Raiffeisen Bank a încălcat legea 363/2007 privind practicile comerciale incorecte și OG 21/1992 republicată privind protecția consumatorilor.

ANPC: Contractele de carduri de pensie Raiffeisen Bank sunt ilegale

Un articol de Sebastian RĂDULESCU

Citeşte mai departe ...

RAIFFEISEN ÎNȘALĂ PENSIONARII !

CARDUL DE PENSIE, O NOUĂ ȚEAPĂ

O bombă cu ceas stă să explodeze în brațele autorităților, deja compromise după lungul șir al tâlhăriilor financiare rămase neelucidate. Nepăsarea instituțiilor statului riscă în acest moment să afecteze și mai mult încrederea în sistemul bancar, având în vedere implicarea în înșelătorie a Raiffeisen Bank, una dintre cele mai mari bănci din România. Ecuația înșelătoriei este pe cât de simplă, pe atât de evidentă: Raiffeisen vinde pensionarilor o ofertă de card de pensie foarte atractivă dar semnează cu ei un contract care conține clauze total diferite. Raiffeisen exploatează fără scrupule slăbiciunile pensionarilor, specifice vârstei. Ziarul Dezvăluiri face un apel public către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor precum și către celelalte instituții ale statului, abilitate să intervină.

Un articol de Sebastian RĂDULESCU

ULTIMA ORĂ: Protecția Consumatorilor a amendat Raiffeisen Bank pentru încălcarea flagrantă a legii. Raiffeisen Bank, descalificată de minciunile și tupeul directoarei Mariana Barde ! CITEȘTE MAI MULT ...

ÎNȘELĂTORIA RAIFFEISEN

Citeşte mai departe ...

Clientii Raiffeisen-captivi în bancomate

Timp de trei zile consecutiv nu mai putin de 86 de clienti ai Raiffeisen Bank, au ramas fara cardurile bancare, acestea fiind „înghitite” efectiv de bancomatul aflat în incinta agentiei Histria din zona cartierului CET din Constanta. În pofida faptului ca s-au efectuat nenumarate apeluri telefonice la sediul central al bancii Raiffeisen din Constanta în vederea deblocarii situatiei create, nimeni nu a luat absolut nici o masura. În consecinta toate cele 86 de victime au fost nevoite sa-si petreaca sfârsitul de saptamâna fara bani lichizi în buzunare, fara benzina în rezervoarele masinilor, fara a-si putea face cumparaturile de weekend, fara a-si putea hrani familiile. Si asta din cauza indolentei fara masura de care dau dovada functionarii acestei banci, chipurile de renume.

Un articol de Ștefan DORU COPOT
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate