Menu

Conexiuni bizare: MISA-Secta sinucigasa a Davidienilor

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului General a trimis vineri în judecata mai multi membri ai Miscarii de Integrare Spirituala în Absolut (MISA). Acestia sunt acuzati de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, propaganda nationalist-sovina, promovarea ideologiei fasciste prin propaganda, instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Capul de afis este tinut, bineînteles, de fugarul Gregorian Bivolaru, care este acuzat ca ar fi impus în cadrul MISA un sistem prin care adeptii munceau în interesul câtorva lideri, fara a fi platiti. Mai mult, unii dintre yoghini au fost victimele confiscarilor de bunuri, metoda prin care Bivolaru si-ar fi dobindit ilicit averea. Tabloul se completeaza cu trimiterea în Japonia a 100 de tinere adepte pentru practicarea prostitutiei. Bivolaru ar fi reusit, în acest fel, sa-i însele pe adeptii MISA, prin “abuz de autoritate spirituala”, considera anchetatorii.


Un articol de MIHAI RÃZVAN ROTARU
Istoria miscarii yoghinilor, autoritatea si profilul liderului Bivolaru, mesajele si practicile folosite, modul de organizare aseaza foarte aproape, una lânga alta, MISA si celebra secta sinucigasa a Davidienilor. Controlul total pe care Bivolaru si Koresh îl aveau asupra adeptilor, exacerbarea sexualitatii, extragerea indivizilor din societate si traiul în comunitati închise (ashramuri, în cazul yoghinilor) sunt doar câteva dintre asemanari.

Sex si moarte cu Secta Davidienilor

Secta Davidienilor, fondata de un pastor adventist dezamagit de religia, sa a devenit cunoscuta în toata lumea dupa asediul prelungit al FBI-ului asupra centrului spiritual în care se adapostisera adeptii înarmati. Liderul Cultului Davidian, Vernon Howell, si-a schimbat numele în David Koresh pentru a sugera ca el este Alesul lui Dumnezeu în aceste vremuri, asa cum regele David a fost ales ca rege al Israelului. Koresh pretindea ca ar fi Iisus Hristos, Mielul din revelatiile biblice si îngerul razbunator al lui Dumnezeu.
David predica libertatea absoluta si revolutia sociala, pe acorduri de cântece religioase cu tenta sexuala. De altfel, slujbele lui Howell se tineau într-o atmosfera dominata de simulari ale actului sexual, uneori puse în practica. În timpul asediului, Koresh a decretat ca toate femeile din incinta sunt doar ale lui, interzicându-le sa aiba relatii amoroase cu sotii lor. Conflictul cu autoritatile s-a declansat în primavara anului 1993, când patru agenti federali au fost împuscati de davidieni. Oamenii legii încercasera sa patrunda într-un veritabil fort unde câteva zeci de sectanti traiau retrasi, pentru a verifica unele zvonuri conform carora membrii cultului îsi maltratau copiii.
A urmat un asediu de cincizeci si una de zile, în care agentii FBI au încercat, prin diverse metode, sa îi determine pe davidieni sa se predea. În cele din urma, politistii au hotarât sa dea asaltul decisiv, precedat de aruncarea unor grenade cu gaz lacrimogen în incinta “fortului”. În lupta ce a urmat, cladirile au fost cuprinse de flacari si mistuite complet în mai putin de treizeci de minute. Cercetarile ulterioare au demonstrat ca focul fusese pus de davidieni, dupa ce, mai întâi, si-au ucis copiii, într-un gest disperat de a refuza sa se predea. Nimeni dintre cei aflati înauntru nu a scapat din incendiu. Dupa ce s-au stins flacarile, au fost descoperite ramasitele a saptezeci si cinci de persoane.

Zeul Bivolaru

Înca de la înfiintarea MISA, în 1990, Bivolaru a fost recunoscut drept liderul gruparii. Nu un lider formal (“Grig” nu a fost nicodata presedintele organizatiei), ci un simbol absolut, un Guru. În ultimii ani, pe masura ce MISA s-a dezvoltat ajungând la câteva zeci de mii de simpatizanti, Guru a capatat puteri discretionare, dirijând din spate activitatile MISA, printr-un sistem piramidal la baza caruia stateau instructorii de yoga din majoritatea oraselor României. Astfel, Guru aparea doar la intrunirile importante, la Bucuresti, Herculane sau Costinesti, în rest peterecându-si timpul într-o promiscuitate sexuala continua, dupa multiplele declaratii date de vecinii sai autoritatilor. Majoritatea yoghinilor ajunsesera sa îl venereze pe Bivolaru, rugaciunile în fata fotografiei lui fiind deja de notorietate. O serie de fosti adepti ai MISA prezenti în Tabara Internationala de Yoga de la Costinesti relatau ca Bivolaru îsi alegea pentru el femeile care îi placeau si pe care se oferea sa le initieze în tainele amorului.

Rupti de societate-“prizonierii ashramurilor”

În primavara anului 2004, autoritatile au demarat o ampla operatiune împotriva yoghinilor, denumita codificat „Christ”, în timpul careia au fost perchezitionate peste 20 de “ashramuri” din diferite zone ale Capitalei. Sute de yoghini locuiau în comunitati închise, rupti aproape total de viata sociala. Din aceste spatii, au fost ridicate tone de aparatura, carti, casete si reviste pornografice. O parte dintre fetele ce locuiau în ashramuri desfasurau activitati ilegale de videochat erotic. Probele existente în dosar arata ca, sub acoperirea unor cursuri de initiere în practicile de yoga, liderii MISA “au racolat, manipulat si exploatat în interes personal” participantii (între care multi minori), carora le-a fost pusa în primejdie dezvoltarea psihica. Într-un astfel de ashram a fost gasita si Madalina Dumitru, fata care a stat la baza primei acuzatii împotriva lui Bivolaru, întretinere de relatii sexuale cu un minor. (foto: Comandamentul MISA, pazit cu strasnicie de oamenii de ordine)

MISA paramilitara

O alta caracteristica a yoghinilor este paza foarte severa a imobilelor si spatiilor unde desfasoara activitati. La Costinesti, yoghnii au cumparat si construit mai multe imobile alaturate, constituindu-si un adevarat Comandament (este chiar termenul folosit de ei). Zona este pazita cu strasnicie, atât de la intrarea în Comandament, cât si de pe strada, din diverse autoturisme ce patruleaza în zona. Serviciul de paza la poarta se desfasoara cu schimbul, omul de la intrare având rolul de a-i legitima pe toti yoghinii care intra în sediu si de a-i îndeparta pe curiosii care se opresc pe strada. Aceeasi paza stricta este practicata pe câmpul de lânga cimitirul din Costinesti, unde yoghinii desfasoara spirala. Oameni de paza îmbracati în combinezoane negre, cu lanterna si tomfa, încercuiesc zona si împiedica accesul neinitiatilor la spirala. În acelasi timp, doua masini patruleaza în permanenta pe laturile careului în care se desfasoara meditatia. Si la imensul cort din Costinesti unde se organizeaza spectacolul erotic Miss Shakti, dar si alte activitati, oameni de paza încercuiesc zona, pe cele doua stradute de acces. Intrarea se face doar pe baza de legitimatie, iar curiosii care stationeaza pe strada sunt îndemnati sa paraseasca zona.

Mesaje fasciste si antisemite

Deloc de neglijat la MISA este mesajul politic. Principala tema este marea conspiratie iudeo-masonica. Acesta este dusmanul împotriva caruia sunt chemati sa lupte yoghinii. Ura împotriva acestui dusman este hranita prin publicarea si vânzarea unei literaturi indoielnice care vorbeste despre conspiratia masonica si manipularea constiintelor. Aceste lucrari au intrat si în atentia autoritatilor si au stat la baza celei mai severe acuzatii care i se aduce grupului Bivolaru: promovarea ideilor fasciste. Procurorii considera ca, prin publicarea si vânzarea cartilor “Dezvaluiri cutremuratoare despre modul în care francmasoneria încearca sa distruga România”, “România în fata unui alt Israel” si “Francmasoneria - misterele dezvaluite ale unei gigantice conspiratii satanice planetare”, Bivolaru ar fi promovat idei antisemite, pe care le-ar fi si dezvoltat ulterior în cursurile de “yoga” sustinute în fata adeptilor MISA.
Este foarte putin probabil ca Gregorian Bivolaru sa sufere din cauza vreuneia dintre aceste acuzatii caci, dupa cum se stie, el a primit azil politic în Suedia, tara care a refuzat extradarea lui. Bâlbele procurorilor în perioada în care Guru se afla în arest, precum si fuga lui suspecta peste granita vorbesc despre modul în care autoritatile îsi fac treaba în România. În orice caz, voit sau nu, plecarea lui Bivolaru în Suedia si judecarea lui în lipsa au detensionat situatia si au preîntâmpinat escaladarea violentelor ce erau gata-gata sa apara în timpul mitingurilor organizate de yoghini în vara anului 2004, pentru eliberarea lui Bivolaru din arest.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate