Menu
Prev Next

Fântâna Mare – comoara ascunsă a Dobrogei de sud

Colinele Dobrogei se succed monotone – câmpuri arate, văi line, păduri umbroase. Apoi, după o curbă, răsare de niciunde un peisaj pe care nu credeai că ai să îl vezi în România: Canionul Independența-Deleni, în care stă cuibărită localitatea Fântâna Mare. Vechi sat turcesc, despre care se mai spune metaforic că ar fi neschimbat de pe vremea lui Osman Pașa, Fântâna Mare a fost propus acum 10 ani pentru transformarea în „muzeu viu” inclus pe lista UNESCO. Proiectul a picat iar localnicii au adoptat arhitectura modernă, dar farmecul vechilor case dobrogene și cadrul natural unic s-au păstrat.

Citeşte mai departe ...

Ce proiecte de infrastructură au primarii din Dobrogea

Edilii dobrogeni au pentru anul 2016 diverse proiecte menite să contribuie la modernizarea infrastructurii și dezvoltarea localităților pe care le conduc. Deși primarii cunosc foarte bine necesitățile comunităților pe care le reprezintă și își întocmesc un program de lucru, totul depinde de sumele ce le vor fi alocate de către stat sau de finanțarea proiectelor europene depuse.

Citeşte mai departe ...

Țărăniștii din Dobrogea s-au reunit la Tulcea

Zilele acestea, la Tulcea, a avut loc ședința comună a conducerilor organizaților PNȚCD Constanța și Tulcea. În cadrul dezbaterilor, președintele organizației constănțene, Adrian Țapliuc, în calitatea sa de vicepreședinte a partidului, a transmis salutul liderului central, Aurelian Pavelescu și, totodată, îndemnul acestuia ca Dobrogea să facă toate eforturile de a se ridica la nivelul așteptărilor conducerii de la București.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate