Menu

Facultatea de Teologie din Constanța are un nou decan, după chipul și asemănarea lui Teodosie Recomandat

Facultatea de Teologie din Constanța nu se dezminte în a demonstra că este o instituție de învățământ cu grave probleme legale și morale. Ținând cont că este o școală direct subordonată Bisericii, în care preoții sunt în mare parte și dascăli, iar absolvenții visează să ajungă slujitori ai Domnului, moralitatea ar trebui să fie la ea acasă.
Zilele acestea s-a definitivat concursul organizat în cadrul Facultății de Teologie din Constanța pentru funcția de decan. În ultima perioadă, postul a fost ocupat interimar de către Arhimandritul Cosma Mitul, conferențiar universitar și stareț al mănăstirii Peștera Sfântului Andrei din județul Constanța.

La concursul pentru postul de decan s-au înscris doi profesori: Nechita Runcan și Bogdan Moise, nimeni altul decât personajul care a mai avut această funcție până în luna octombrie 2016 când, pe fondul unui scandal legat de admiterea din acel an, a fost nevoit să plece.
În urma concursului, Bogdan Moise, preot și profesor universitar a câștigat postul de decan al Facultății de Teologie din Constanța.

Moise, după chipul și asemănarea lui Teodosie

Numele preotului Bogdan Moise nu e legat doar de scandalul ce vizează admiterea din vara anului 2016, ci și de un dosar penal instrumentat de către procurorii DNA Constanța, dosar care se află acum pe rolul Tribunalului Constanța.
În luna octombrie 2017, Bogdan Moise era trimis în judecată pentru complicitate la instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma participației improprii și fals intelectual.
Concret, procurorii DNA susțin că fostul și actualul decan de la Teologie având și calitatea de persoană însărcinată de către Senatul Universității Constanța cu verificarea criteriilor de promovare a candidaților, a declarat pe proprie răspundere că „inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin îndeplinește condițiile” pentru ocuparea posturilor de lector, respectiv conferențiar universitar, concursuri susținute în perioada 2013-2015. În acest dosar, Chiriluță și-a recunoscut vinovăția de a fi completat în fals șase declarații și a fost condamnat definitiv la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare.
Inculpatul Bogdan Moise a fost trimis în judecată, dosarul lui fiind pe rolul Tribunalului Constanța.
Așadar, cu binecuvântarea (obligatorie) inculpatului Teodosie, conducătorul spiritual al Facultății de Teologie din Constanța, inculpatul Bogdan Moise, a ajuns din nou decan al instituției unde ar trebui să se promoveze moralitatea. Regulamentele Universității „Ovidius” nu prevăd nicio piedică în calea unor oameni cu probleme penale în a candida la funcții de conducere, ci doar în cazul în care aceștia sunt condamnați definitiv nu mai pot visa să ajungă decani.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate