Menu

Rușii, Obama și petrolul

În 2016 se va sfârși mandatul celui care ar trebui să rămână în istoria Americii ca unul din cei mai importanți președinți, alături de figuri legendare ca Washington sau Lincoln. Barack Obama a scos din amorțire politica internă și externă a SUA, a îndreptat nedreptăți istorice și, nu în ultimul rând, a îngenuncheat Rusia, folosindu-se chiar de arma cea mai de preț a rușilor - țeava de petrol.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Chevron are voie să exploreze, în niciun caz să exploateze gazele de șist!

S-a dat startul prospecțiunilor în Sudul Dobrogei

La mijocul acestei săptămâni, Agenția de Protecție a Mediului Constanța a emis autorizații de studii seismice pentru blocurile Costinești și Vama Veche, activități care vor fi efectuate de către Chevron România. Autorizațiile emise permit celor de la Chevron efectuarea unor explozii controlate la o adâncime de 10 -15 metri. Decizia APMC vine la doar câteva săptămâni după ampla acțiune întreprinsă de ONG-uri ecologiste din județul Constanța, organizații care au protestat împotriva fracturării hidraulice și a exploatării gazelor de șist. Potrivit ONG-urilor, exploatarea gazelor de șist va avea un impact devastator asupra mediului și asupra dezvoltării economice din sudul Dobrogei. Acum, Chevron se apără și spune că în prezent se derulează doar o simplă etapă de explorare (prospectare), care ar putea dura chiar și cinci ani, și care nu va afecta în niciun fel mediul.

Un articol de Cristian CEALERA

Citeşte mai departe ...

ONG-urile constănţene cer oprirea exploatării gazelor de şist

Coaliţia Dobrogea Verde a depus o scrisoare de protest tuturor instituţiilor statului

Cinci dintre cele mai importante ONG-uri ecologiste (ONG Mare Nostrum, Centrul pentru Resurse Civice, Comisariatul pentru Societatea Civilă, Grupul pentru Jurnalism Cultură şi Comunicare şi Costineştiul Verde) s-au coalizat zilele trecute, într-o nouă acţiune, pentru a protesta împotriva intenţiei de exploatare a gazelor de şist. Sub titulatura comună de Dobrogea Verde, cele cinci organizaţii au depus o scrisoare de protest tuturor instituţiilor statului, de la Preşedinţia României, Parlament, Prim Ministru, până la cele din cadrul aparatului de administraţie publică locală şi tuturor celorlalte instituţii şi organizaţii interesate în acest caz. Dobrogea Verde solicită oprirea imediată  a oricăror operaţiuni privind prospectarea, explorarea şi exploatarea gazelor de şist şi cere declanşarea unor dezbateri ample, pentru a conştientiza populaţia cu privire la riscurile pe care le ridică această activitate poluantă.

Un articol de Cristian CEALERA

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate