Menu

Cetatea Capidava, loc de aventură și cunoaștere pentru cercetași

Centrul de cercetași „Dapyx Medgidia" a organizat primul camp de centru local „Mowgli și Amintiri din copilărie", la Capidava, comuna Topalu, în ultimele zile de vacanță din luna septembrie.
„Nică dorește să îl întâlnească pe prietenul său, Mowgli. Însă drumul prin junglă este greu și cu multe probe. Cu ajutorul prietenilor lui Mowgli - Bagheera, Hathi, Chill și Baloo, Nică ajunge la prietenul său, la Capidava.

Aventura continuă și cei doi prieteni se joacă și trec prin mai multe probe, jocuri, emoții și surprize împreună cu lupișorii, temerarii și exploratorii Dapyx Medgidia. Alături de ei au participat și lupișori și temerari Cercetași Marini”, spun organizatorii.
Copiii s-au putut bucura de peisajul deosebit al locurilor, de aventuri, drumeții, dar și de lecții veritabile de istorie și artă la Muzeul de Artă „Dinu și Sevasta Vintilă” din localitatea Topalu.

Primele demersuri de a deschide un nou grup de cercetași în Medgidia au început în Mai 2018, când, un număr restrâns de  adulți  au pregătit un plan de dezvoltare a acestui grup. În data de 27 mai 2018, a avut loc prima întâlnire a Cercetașilor din Centrul Local. Ei au avut ocazia să se cunoască, să facă cunoștință cu liderii lor și să participe la diverse jocuri și activități.

„Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare”, susțin cercetașii din Medgidia.
Cetatea Capidava devine un loc de referință pentru diferite activități destinate petrecerii timpului liber, un loc unde istoria se îmbină perfect cu frumusețea locurilor.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate