Menu

Primăria Ovidiu a demarat ample operațiuni de dezinsecție în oraș

Plecând de la recomandarea instituției Prefectului Constanța și a Departamentului pentru Situații de Urgență, primăria orașului Ovidiu a demarat ample operațiuni de dezinsecție în localitate. Totul vine pe fondul confirmării existenței meningoencefalitei cu virus West Nile și confirmarea a 5 cazuri, 1 suspiciune și un deces la nivelul județului Constanța.
Pentru a reduce riscul epidemiologic de îmbolnăvire prin neuroinfectii cu virusul transmis prin înțepătură de țânțar, administrația locală Ovidiu a trecut la dezinsecția cu substanță AQUA K-OTHRINE EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban.

„Recomandăm locuitorilor aplicarea următoarelor măsuri suplimentare: cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini, evitarea expunerii la țânțari, purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi ți pantaloni lungi, utilizarea de plase pentru oprirea pătrunderii țânțarilor în locuințe, îndepărtarea gunoiului menajer și a recipientelor cu apă stătută”, se arată într-un mesaj al primăriei.

AQUA K-OTHRINE EW 20 este un insecticid de contact și ingestie, realizat în baza unei tehnologii revoluționare anti evaporare. Este un produs pe bază de apă extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone de circulație.

Substanța are o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (țânțari, muște, omizi).
Acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
„Menționăm că produsele folosite nu sunt toxice pentru plante, animale și oameni, substanțele fiind avizate de Ministerul Sănătății”, asigură primăria Ovidiu.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate