Menu

Toamnă plină de proiecte pentru comuna Fântânele. „Totul se face doar din bani de la bugetul local”

Pentru că mai sunt câteva zile și sună din nou clopoțelul în școli și grădinițe, administrația publică a comunei Fântânele a continuat tradiția de a pregăti, și pentru acest an școlar, uniforme pentru toți cei 130 de elevi care vor păși în sălile de curs. Este un demers al primarului Gheorghe Popescu care se realizează de fiecare dată.
Și, pentru ca elevii și dascălii să beneficieze de condiții optime pentru actul educațional, primăria s-a îngrijit ca unitățile de învățământ să corespundă nevoilor acestora.

Astfel, pe perioada vacanței, la grădiniță s-a reparat acoperișul și s-au efectuat lucrări de reparații și igienizare atât în interiorul, cât și în exteriorul instituției de învățământ. Aceleași lucrări s-au efectuat și la Școala Generală Fântânele.

Proiecte la început de toamnă

Dacă elevilor nu le mai rămâne decât să învețe și să se bucure de condițiile pe care le au, pe agenda administrației locale se regăsesc proiecte în derulare sau care vor fi implementate în cel mai scurt timp. Totodată, se lucrează și la întocmirea unor studii de fezabilitate pentru investiții viitoare.
„În momentul de față lucrăm la proiectul de extindere a canalizării. Până acum 50% din proiect este executat. În anul 2014/2015 am făcut primul proiect de 5,6 kilometri de canalizare. După finalizarea acestei extinderi, toți oamenii din Fântânele se vor bucura de canalizare”, spune primarul Gheorghe Popescu.
În același timp, edilul dorește ca după finalizarea acestei lucrări să se asfalteze și să se lucreze la rigole și trotuare, astfel încât străzile să fie modernizate și pe deplin utilizabile. În acest sens, administrația locală muncește la studiul de fezabilitate care să cuprindă toate aceste obiective. „Mai avem în lucru rigolele și trotuarele pe străzile unde avem apă, canalizare și asfaltare. Anul viitor vrem să terminăm cu străzile”, spune primarul.
Un alt proiect important pentru comunitate este cel al centurii ocolitoare a localității. După mai multe amânări birocratice ce țin de unele instituții publice, primăria a emis autorizația de construcție, iar în câteva zile se va începe executarea acesteia.
Toate investițiile care se realizează în comuna Fântânele se fac din bani de la bugetul local, localitatea nebeneficiind de bani europeni sau guvernamentali din cauza numărului redus al locuitorilor sau din alte cauze. „Am lăsat o parte din investiții, cele care suportă amânare, să vedem dacă obținem finanțare europeană sau guvernamentală. Este vorba de centrul medical și sala de sport. Totul se face din bani de la bugetul local”, conchide primarul Gheorghe Popescu.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate