Menu

Proiecte de peste 2,27 milioane de euro pentru modernizarea comunei Văcăreni

Comuna tulceană Văcăreni are în implementare o serie de proiecte destinate modernizării infrastructurii rutiere, dar și modernizării vieții sociale a populației. Pe lângă proiectele în curs de execuție, administrația locală coordonată de primarul Ștefan Stoica a pregătit mai multe dosare cu studii tehnice ce vizează atragerea de fonduri pentru realizarea unor noi investiții.

Dacă vorbim de proiectele în curs de implementare sau finalizate recent, amintim aici „Modernizarea și eficientizarea iluminat public”, o investiție de peste 95.000 de euro, menită să ofere locuitorilor comunei siguranță după lăsarea întunericului, dar și participanților la trafic o vizibilitate cât mai bună pentru tranzitarea în bune condiții a localității.
Un alt proiect aflat pe agenda primăriei Văcăreni este cel al construirii unui Centru Comunitar Sanitar. Investiția de 740.820,62 lei este asigurată prin programul Național de Dezvoltare locală (PNDL).

„În aprilie s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor, acum am trecut de etapa fundației și depinde de constructor cum își va pregăti partea de zidire și acoperire a construcției.. Termenul de predare a lucrării este luna aprilie 2019”, spune primarul Ștefan Stoica.
Tot de la el aflăm de proiectul construirii unei grădinițe în comuna Văcăreni. Valoarea contractului de finanțare este de 351.512 euro, iar proiectul tehnic se află pentru avizare la Centrul Regional AFIR Constanța, urmând licitația lucrării.

„Din 2010 au fost făcute demersuri pentru o Grădiniță nouă, deoarece cea veche prezintă riscul de prăbușire. În acel an copiii au fost mutați într-o sala de educație fizică. Anul trecut am reușit prin PNDR-Programul Național de Dezvoltare Regională – să obținem finanțare”, adaugă primarul.
Alte două proiecte aflate în curs de derulare privesc „reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural, investiție ce se ridică la 366.200 euro și „modernizare străzi în localitatea Văcăreni, proiect în valoare totală de 1.295.188 euro.

Administrația comunei Văcăreni lucrează la întocmirea documentației ce stă la baza solicitării de fonduri pentru finanțarea altor investiții. Este vorba, printre altele, despre un proiect ce vizează infrastructura de apă și apă uzată din localitatea Văcăreni.
„Suntem 16 entități prinse în acest proiect. Săptămâna viitoare avem o întâlnire cu cei de la Aquaserv, operatorul regional care va executa lucrările. La ora actuală, în comuna Văcăreni rețea de apă potabilă există, însă de canalizare nu. Rețeaua de apă potabilă va fi extinsă, reabilitată sau înlocuită. Pe aproximativ 12 kilometri se va înlocui toată rețeaua pentru a se realiza o presiune constantă pentru toți beneficiarii. Canalizare se va realiza pe suprafața a toată comuna, adică 25 de kilometri. Pe la mijlocul anului viitor trebuie să demarăm proiectul deoarece venim din urmă cu proiectul de modernizare a străzilor”, spune Ștefan Stoica.

Tot pe agenda primăriei se află și un proiect privind gestionarea deșeurilor menajere care va fi funcțional la finalul acestui an. În paralel, administrația are depus încă de anul trecut un proiect cu privire la gestionarea deșeurile de grajd, cei de la Ministerul Mediului declarându-l eligibil. În clipa de față se așteaptă finanțarea lui.
Construirea unei baze sportive și amenajarea unui parc în Văcăreni este un proiect ce se va realiza prin GAL Dobrogea Nord, dosarul urmând a fi depus spre finanțare în cursul săptămânii viitoare.

Baza sportivă este pe GAL Dobrogea Nord, măsura se încheie pe 30 august, săptămâna viitoare. „Noi avem o sală de educație fizică, acum vom valorifica terenul viran de lângă această sală și vom construi o bază sportivă și un parc. Va fi un teren multifuncțional de fotbal, handbal și tenis.
Valoarea totală a proiectelor la care avem semnate contractele de finanțare sau notificare în vederea semnării contractului de finanțare este peste 2.270.000 euro. Mulțumesc încă o dată celor care au înțeles că singura cale pentru a dezvolta comuna noastră o reprezintă implicarea și munca intensă, colegilor de echipă și parte din membrii Consiliului Local”, conchide primarul Ștefan Stoica.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate