Menu

Ziua Dunării, sărbătorită în comuna Topalu prin acțiuni de ecologizare

Așezată pe malul drept al fluviului, comuna constănțeană Topalu a sărbătorit Ziua Internațională a Dunării (29 iunie) prin acțiuni de ecologizare, dar și prin activități în care copiii au fost principalii actori implicați.

Proiectul intitulat „Dunăre, Dunărea mea” s-a desfășurat sub sloganul „Fii activ!”, constând în patru activități derulate pe parcursul mai multor zile.
„La inițiativa domnului primar Valentin Stanciu, în colaborare cu școala, comunitatea, părinții elevilor și reprezentanți ai Consiliului Local, am demarat câteva activități prilejuite de Ziua Dunării. Proiectul s-a desfășurat în cadrul a patru întâlniri. Am făcut două activități de ecologizare pe malul Dunării în care i-am învățat pe cei mici să adune selectiv deșeurile și, mai ales, să redăm Dunării un aspect plăcut”, a spus Iuliana Predescu, directorul Școlii Gimnaziale numărul 1 din Topalu.
O altă activitate a proiectului a constat în ateliere de lucru. Aici părinții au construit din paleți băncuțe, iar din alte obiecte reciclabile au făcut lucruri cu care a fost amenajat malul Dunării, astfel încât să devină un loc care să atragă turiștii și localnicii. „Am făcut un mic colț frumos în natură și am arătat că se poate face totul din obiecte reciclabile”, mai spune Iuliana Predescu.
De asemenea, copii au făcut stegulețele celor 10 țări pe care le străbate Dunărea de la izvoare până la revărsarea ei în Marea Neagră. O altă grupă de elevi a pictat peisaje de pe malul fluviului.
„I-am provocat pe copii la un concurs de fotografie. Singuri s-au dus și au surprins teme ca apus de soare pe malul Dunării, răsărit, pescari și multe alte instantanee. Am făcut o expoziție cu aceste fotografii, cu picturile lor.
Ne-am propus inițial ca toate acestea să le expunem chiar în natură, pe malul apei, însă vremea nefavorabilă a făcut ca acest moment să fie găzduit pe scena căminului cultural”, a mai spus directorul școlii.
Chiar dacă elevii se află în vacanță, administrația comunei constănțene Topalu nu i-a uitat pe cei mici și le-a oferit posibilitatea să se bucure de o zi de distracție la parcul Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Vorbim despre 100 de copii din comună care au fost aduși gratuit la parcul de distracții.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate