Menu

Precizările primăriei Corbu despre statutul juridic al plajei din zonă

Zilele trecute, pe plaja Corbu valurile mării au scos la mal cadavrele a două persoane, un copil de 14 ani și un militar. Incidentul a repus pe tapet problema asigurării serviciului salvamar pe plajele Vadu-Corbu.

„Cerem în mod repetat, de aproximativ 7-8 ani, Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, inițierea unui proiect legislativ de a prelua în administrare plaja aferentă comunei Corbu. Această plajă este domeniul public al statului, administrat de către ARBDD, plajă pentru care se percepe o taxă de acces. Pentru a ne putea implica legal în ceea ce privește administrarea plajei respectiv-amplasarea toaletelor ecologice, amplasarea europubelelor de salubritate și a finanțării serviciului salvamar”, spune primarul comunei Marian Gălbinașu.

Plaja Corbu nu este plajă turistică, fiind în extravilanul comunei, astfel încât administrația locală nu poate finanța un serviciu de salvamar. ARBDD a declarat că această plajă este una sălbatică, turiștii care intră în zonă fiind informați prin anumite panouri de acest lucru.

Timp de 3 ani, Consiliul Județean Constanța a finanțat serviciul salvamar pe această plajă, însă, nefiind o bază legală au sistat serviciul.
„Nu este singurul incident de acest fel petrecut pe plaja Corbu, lucru pentru care fac un apel public către toate instituțiile statului să se implice în rezolvarea acestei situații, întrucât legislativ, la acest moment, comuna Corbu nu poate rezolva această situație”, mai spune Marian Gălbinașu, primarul transmițând și un mesaj de condoleanțe apropiaților celor două victime.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate