Menu

Comuna Cemurlia de Jos a finalizat introducerea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă

Una dintre puținele primării din Dobrogea care se pot lăuda că au reușit să introducă în totalitate rețelele de alimentare cu apă și canalizare este Ceamurlia de Jos, județul Tulcea.
Conform primarului Mihai Cârciumaru, „alimentarea cu apă și canalizarea este realizată în procent de 100%. Fiecare gospodărie are branșament individual la canalizare și rețeaua de alimentare cu apă.”

Și la capitolul asfaltare a drumurilor comunale, administrația locală poate spune că stă bine. În localitatea Ceamurlia de Jos drumurile sunt asfaltate în procent de 90%, iar în satul Lunca, după efectuarea lucrărilor din această vară, se va ajunge la un procent de peste 70% străzi asfaltate.
Chiar la începutul acestui an, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a selectat pentru finanțare proiectul de reabilitare și modernizare străzi în localitatea Lunca depus pe submăsura 7.2 ITI, Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. Administrația locală va primi 925.746 de euro pentru modernizarea unor străzi care la ora actuală sunt doar pietruite.
„Am terminat faza de licitație pentru proiectul de extindere a canalizării în satul Lunca, prin PNDL. În prima fază avem proiectarea, iar execuția va urma după 60 de zile, conform cerințelor noastre. Cred că pe la jumătatea lunii iulie se va trece la lucrarea efectivă”, mai spune primarul Mihai Cârciumaru.
Totodată, edilul trece în revistă și alte proiecte în care este implicată instituția pe care o conduce. „Am semnat contractul de finanțare și suntem în procedura de achiziție publică pe asfaltare străzi în localitatea Lunca și acum pregătim documentația pentru depunerea documentelor în vederea finanțării proiectului de dotare a serviciului gospodăresc a comunei cu un buldoexcavator și sistem de supraveghere video. Am primit notificarea că am fost selectați pentru finanțare.”
De asemenea, locurile de joacă din cele două localități au fost reabilitate, astfel încât cei mici alături de însoțitorii lor să poată fi în siguranță atunci când aleg să-și petreacă timpul liber în aceste spații.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate