Menu

Proiecte finanțate din bugetul local pentru modernizarea comunei Fântânele

Deși comuna constănțeană Fântânele nu se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru a primi finanțări europene din cauza numărului mic de locuitori, administrația publică locală modernizează localitatea cu resursele pe care bugetul local le are la dispoziție. Astfel, pe agenda primăriei se află o serie de proiecte care vor demara în perioada următoare.

„Pentru proiectul de extindere a canalizării în comuna Fântânele s-a emis autorizația de construcție, astfel încât lucrările încep zilele acestea. La alte proiecte facem ultimele demersuri pentru a începe efectiv. Este și cazul proiectului centurii ocolitoare unde am rezolvat ultimele detalii cu cei de la OCPI”, spune primarul Gheorghe Popescu.

Traseul centurii de ocolire a comunei, în lungime totală de 2.853,70 ml, incluzând bretelele de legătură, va porni de la intersecția cu drumul comunal DC77, va străbate extravilanul comunei, urmând preponderent traseul drumului de pământ dintre parcelele existente și se va termina la întâlnirea tronsonului de drum de exploatare pietruit existent în continuarea străzii Dobrogea, cu realizarea a două bretele de racordare a străzii Dobrogea cu drumul de exploatare pietruit existent paralel cu aceasta, în partea de est.

Un proiect finalizat curând a fost cel al amenajării unui cabinet stomatologic dotat cu aparatură modernă care să deservească nevoile oamenilor din Fântânele. Cabinetul stomatologic a fost amenajat în incinta dispensarului din localitate. Investiția de la bugetul local a fost de aproximativ 85.000 de lei, dintre care 65.000 de lei au fost destinați dotărilor acestui cabinet.
Cabinetul stomatologic este o parte din proiectul pe care primarul Gheorghe Popescu vrea să-l materializeze în comună: centru medical multifuncțional. Pentru acest obiectiv, dar și pentru realizarea unei săli de sport, edilul dorește atragerea unei finanțări europene.

De asemenea, „lucrăm și la un studiu de fezabilitate (SF) pentru promovarea istoriei acestui loc. Puțină lume știe că de la noi pleacă apeductul către Cetatea Histria. O să depunem proiectul pentru finanțare”, mai spune primarul.
Comuna Fântânele, cu aproximativ 1.700 de locuitori, este situată în zona de nord a județului Constanta, la 45 km distanță față de Municipiul Medgidia, 55 km față de Constanța si 20 km față de țărmul Marii Negre. Comuna este străbătută de drumurile comunale DC77 și DC 78.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate