Menu

Sala de educație fizică școlară din Saraiu, tot mai aproape de realizare

După aproape un an de când Consiliul Local al comunei constănțene Saraiu a aprobat cu unanimitate de voturi predarea unui teren către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, proiectul realizării unei săli de educație fizică a intrat în linie dreaptă.

Pe o suprafață de 900 de metri pătrați, în incinta Școlii Generale din comuna Saraiu, Compania Națională de Investiții, va construi o sală de educație fizică școlară cu o valoare de peste 1,5 milioane de lei. Proiectul a fost atribuit prin licitație publică unui constructor care are un termen de realizare de 6 luni.

Proiectul "Sală de educație fizică școlară - Proiect Tip-Varianta V2- Sat Saraiu, strada Nicolae Maraloi nr.2, Localitatea Saraiu, Județul Constanța" era necesar pentru cei aproape200 de elevi ai școlii din comună deoarece această instituție de învățământ nu dispunea de o sală de sport.

Conform detaliilor publicate în anunțul de licitație publică, cheltuielile pentru obiectivul de investiții ”Sală de educație fizică școlară” sunt următoarele: cheltuieli pentru proiectare (adaptare la amplasament) și asistență tehnică a proiectantului – 26.528 lei; cheltuieli pentru investiția de bază – 1.441.053 lei; organizare de șantier – 33.904 lei.

La școala din Saraiu învață copiii din satele Dulgheru, Stejaru și Saraiu. Aproximativ 200 de elevi vor beneficia de această nouă investiție pe care primarul Dorinela Irimia și-o dorește încă din anul 2014. „Într-o sală de curs nu reușești să întinzi fileul pentru volei. Tavanul este foarte jos, nu au loc să arunce mingea. Sportul se face, în special, alergând. Atunci când o grupă de copii intră în clasă, nu mai e loc de alergat. Elevii pot doar să-şi facă încălzirea şi să se joace puţin cu mingea. Nu este normal. De aceea, anul acesta vrem să facem o sală de sport lângă şcoală, pe care s-o echipăm cu coşuri de baschet, fileu pentru volei sau tenis şi cu porţi pentru fotbal şi handbal”, declara la acea vreme edilul.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate