Menu

Lucrări de modernizare la Spitalul Orășenesc Măcin, pe agenda administrației locale

Spitalul Orășenesc Măcin este centrul regional care deservește majoritatea pacienților cu probleme medicale din zona orașului Măcin pe o rază de 37 de kilometri, respectiv un număr de 14 comune (25 de localități), instituția de sănătate fiind la dispoziția a 44.083 de locuitori.
Administrația publică a orașului are în vedere realizarea unor investiții de reabilitare a subsolului, parterului și etajelor 1-4 ale instituției medicale. De asemenea, vor intra în reabilitare acoperișul, centrala termică, instalația termică, instalația electrică și cea sanitară.

Și alimentarea cu apă potabilă va fi îmbunătățită prin implementarea unui sistem de hidrofoare, o stație de dedurizare a apei potabile și un rezervor extern de apă potabilă. Primăria va investi și în realizarea unei stații de tratare a apei reziduale și unei centrale termice pe gaze.
Consilierii locali ai orașului Măcin au aprobat indicatorii tehnico-economici și documentația - faza DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție), aferentă obiectivului de investiție ,,Creșterea eficientei energetice în cadrul Clădirilor publice ale UAT Măcin, respectiv Spitalul Orășenesc Măcin".
Proiectul, inițiat de viceprimarului Gheorghe Văcaru, va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 - 2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de învestiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor.
Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 15,27 milioane de lei, respectiv 3,34 milioane de euro și se va finaliza într-un termen de 24 de luni.
Implementarea măsurilor de eficiență energetică pentru clădirea Spitalului Orășenesc Măcin va conduce în primul rând la reducerea consumurilor de energie și, implicit, la reducerea emisiilor de CO2, iar din punct de vedere secundar va duce la îmbunătățirea condițiilor de confort în clădire și accesibilitate pentru pacienți la servicii medicale de calitate.
Concret, printr-un astfel de proiect se are în vedere scăderea anuală a gazelor cu efect de seră care este estimată la 83,8%. De asemenea, scăderea consumului anual de energie primară este estimat la 86,18% și scăderea consumului anual specific de energie primară pentru încălzire din surse neregenerabile va fi de 95,8%.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate