Menu

Unirea Principatelor, sărbătorită în comuna Topalu

Unirea Principatelor Române, sărbătorită pe 24 ianuarie, nu a trecut neobservată în comuna constănțeană, Topalu. Celebrarea momentelor importante din istoria neamului nostru este deja o tradiție locală, Primăria Topalu, coordonată de primarul Valentin Stanciu, și Școala Gimnazială numărul 1 organizând de fiecare dată evenimente publice menite să marcheze aceste zile.
Așa s-a întâmplat și miercuri, 24 ianuarie, când oamenii din Topalu, de la cei mai mici, până la bătrânii satului, și-au dat întâlnire în piațeta din fața primăriei. Aici, după intonarea imnului de stat a urmat o slujbă de pomenire a eroilor neamului, a celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea sau păstrarea unității acestui popor.
Oficialitățile locale au depus coroane de flori la monumentul din fața primăriei, monument ridicat în cinstea ostașilor morți în timpul primului război mondial.
Au urmat momentele pregătite de elevii Școlii Generale numărul 1 din Topalu, coordonați de directorul Iuliana Predescu. Copiii au reușit să treacă în revistă scenele importante care au pregătit Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.
Apoi, toată lumea, cu mic cu mare, s-au prins în tradiționala horă a unirii, urmând îndemnul cântecului „hai să dăm mână cu mână”, îndemn care a fost și titlul proiectului care a stat la baza realizării acestui eveniment în comuna Topalu.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate