Menu

Primăria Cernavodă, pași importanți pentru realizarea noului cartier de locuințe în zona Sere

Primăria orașului Cernavodă a depus documentația necesară obținerii autorizațiilor de mediu pentru proiectul de realizare a infrastructurii pentru cartierul de locuințe din orașul Cernavodă, zona Sere. Aceasta va consta în realizarea sistematizării pe verticală, a infrastructurii rutiere, a rețelei de alimentare cu apă, a rețelei de canalizare menajeră, a rețelei de canalizare pluvială, a rețelei de conducte pentru energie termică, a rețelei electrice de joasă tensiune și a rețelei electrice de iluminat public, a rețelelor de canalizare pluvială, termice și electrice consum casnic.

Sistematizarea verticală și infrastructura rutieră va cuprinde lucrările privind realizarea străzilor ce vor deservi clădirile de locuințe, trotuare şi aleile pietonale.
Iată ce străzi noi vor fi realizate: Luceafărului: 114 m; Aurorei: 54 m; Terra: 400 m; Saturn: 265 m; Mercur: 683 m; Jupiter: 236 m; Marte: 273 m; Neptun: 284 m.
Străzi existente ce necesită refacere pentru racordarea noilor străzi: T. Stavru: 182 m; I.D. Chirescu: 83 m; Prelungirea Victoriei: 145 m.
Străzile vor fi încadrate de borduri prefabricate din beton, iar apele pluviale vor fi dirijate la guri de scurgere cu sifon si depozit pentru terenuri macroporice sensibile la umezire de unde vor fi preluate de o rețea de canalizare pluvială.
Rețeaua de apă potabilă va alimenta viitoarele construcții pentru locuințe și se va racorda la rețeaua existentă de distribuție a orașului prin două cămine de branșament, unul pe strada din imediata vecinătate a stației de alimentare cu apă potabilă (str. T. Stavru) , iar al doilea pe str. Radu Iordăchescu. Reţeaua de apă potabilă se va realiza din PEID, PE100, SDR 17, Pn 10, Dn 110 în lungime de 1.892 m şi va asigura atât nevoile gospodăreşti şi publice cât şi debitul de incendiu Cartierul este dotat cu un număr de 6 hidranţi exteriori supraterani Dn 100 pentru combaterea incendiului.
Rețeaua de canalizare menajeră va colecta apele uzate menajere de la viitoarele construcții pentru locuințe și se va racorda la rețeaua existentă de canalizare menajeră a orașului Cernavodă, în căminul existent din partea de sud –est a str. Radu Iordăchescu.
Colectarea apelor menajere se va realiza prin intermediul unei reţele de conducte cu lungimea totală de 1.640 m. Rețeaua de canalizare menajeră se va realiza din tuburi de PVC SN8 cu diametrul de 250 mm. De asemenea au fost prevăzute căminele de racordare a viitoarelor construcții de locuințe precum și conducta de racord între căminul de racord și rețeaua colectoare.
Instalațiile electrice de iluminat public vor asigura comanda şi iluminatul exterior aferent drumurilor, aleilor si spatiilor tehnice exterioare din cadrul cartierului de locuințe.
Pentru iluminatul exterior s-au prevăzut stâlpi de iluminat, repartizați astfel: 149 buc stâlpi de otel galvanizat cu înălțimea de 8 metri, montați pe aleile principale; Stâlpii vor fi echipați cu lămpi cu vapori de mercur având puterea P= 250W fiecare.
Alimentarea si conectarea iluminatului exterior perimetral se face de la trei tablouri de iluminat exterior.
Montarea stâlpilor se va realiza la aproximativ 30 m unul de celălalt pentru a se asigura un iluminat la sol de 25-30 lux.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate