Menu

Proiecte de modernizare a comunei, aflate pe agenda Primăriei Topalu

Administrația publică a comunei constănțene Topalu lucrează de zor în această perioadă la finalizarea și depunerea unor noi proiecte menite să modernizeze și îmbunătățească viața locuitorilor. De asemenea, pe agenda primăriei condusă de edilul Valentin Stanciu se află și ultimele pregătiri pentru perioada de iarnă.
Conform primarului, administrația locală pregătește un proiect pentru realizarea unei rețele de canalizare în Topalu. Pentru această investiție sunt necesari bani europeni, de aceea proiectul va fi depus în vederea aprobării în unul dintre programele naționale de dezvoltare care oferă bani pentru realizarea unor astfel de lucrări.

De asemenea, primăria comunei Topalu s-a asociat în Societatea de Utilități Publice și Gospodărire Comunală a orașului Cernavodă, societate care de la 1 ianuarie 2018 va colecta deșeurile menajere din Topalu, în conformitate cu prevederile legislației europene.
Un alt proiect care se află în plin proces de implementare este cel de modernizare a rețelei de iluminat public, investiție aprobată și suportată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În acest sens, în baza contractului de finanțare, administrația comunei Topalu primește aproximativ 100.000 de euro bani cu care se va moderniza tot iluminatul public din localitate. Vorbim aici de montarea unui sistem de iluminat public modern pe aproximativ 700 de stâlpi, conform proiectului.
Și ultimele pregătiri pentru iarnă au fost realizate. Primarul Valentin Stanciu a declarat pentru Dezvăluiri că unitățile de învățământ au asigurat necesarul de lemn de foc pentru căldură, la fel stau lucrurile și cu combustibilul necesar utilajelor pentru deszăpezire. În iarna 2017/2018, deszăpezirea drumurilor comunale se va realiza cu utilaje proprii, dar și cu utilajele unei firme cu care primăria a încheiat un contract în acest sens.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate