Menu

Ziua Internațională a Mării Negre, sărbătorită în comuna Topalu

Ziua internațională a Mării Negre este sărbătorită în fiecare an, la 31 octombrie. Aceasta este data la care, în anul 1996, cele șase țări riverane Mării Negre (Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina) au semnat Planul Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră, document ce conține cel mai complet set de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea Mării Negre.

Acesta este și motivul pentru care sâmbătă, 28 octombrie, elevii comunei constănțene Topalu au realizat o serie de activități dedicate Mării Negre.
„Sâmbătă am sărbătorit Ziua Internațională a Mării Negre în căminul Cultural din Topalu, în urma unui parteneriat al Primăriei Topalu, Școlii Gimnaziale numărul 1 Topalu, Casei de Cultură Hârșova și Bibliotecii Orășenești din Hârșova”, a declarat primarul Valentin Stanciu.
Evenimentul a fost marcat prin momente literare, artistice, expoziții și diferite prezentări ale elevilor din Topalu. Astfel, elevii clasei a VIII-a au prezentat câteva caracteristici specifice Mării Negre prin expunerea unor eseuri tematice.
Școlarii au continuat seria manifestărilor cu dansuri moderne, recitări de poezie, interpretarea unor cântece, toate având aceeași temă: marea. Nu a fost uitată nici comunitatea greacă din Dobrogea, ansamblul „Anoixi” din Hârșova, coordonat de Stefan Gavrizi, a interpretat câteva dansuri tradiționale elene pe scena Casei de Cultură din Topalu.
„Prin strategiile și obiectivele stabilite, prin mijloacele și materialele prezentate, am reușit împreună, contrar vremii, să facem o zi minunată, o zi dedicată Mării Negre. Partenerii noștri au acordat Diplome de Onoare și medalii, cu ocazia evenimentului, domnului primar Valentin Stanciu și doamnei director Iuliana Predescu. Un moment deosebit”, a postat pe o rețea socială profesorul Sângeorzan Volumia.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate