Menu

Orașul Hârșova derulează proiectul “Sănătate fără frontiere prin sport și cooperare - uniți în lupta împotriva bolilor”

Administrația locală a orașului Hârșova face parte dintr-un proiect transfrontalier, româno-bulgar, ”Sănătate fără frontiere prin sport și cooperare - uniți în lupta împotriva bolilor”, cofinanțat în cadrul INTERREG V-A ROMÂNIA BULGARIA, Axa prioritară 5.

Beneficiarii proiectului sunt orașul Hârșova, municipalitatea Shabla din Bulgaria și Federația Română de Oină, iar obiectivul acestei investiții prevede creșterea capacității și eficienței instituțiilor publice în zona transfrontalieră Constanța-Dobrich prin implementarea unei politici comune în domeniul sănătății centrată pe ameliorarea și prevenirea bolilor care să contribuie în mod efectiv la degrevarea sistemului public de sănătate, actualmente suprasolicitat .
Orașul Hârșova, în cadrul acestui proiect, va beneficia de modernizarea și dotarea corespunzătoare a stadionului, iar în Shabla se va moderniza și dota o Sală de sport multifuncțională, inclusiv cu un Centru de Reabilitare fizică pentru persoanele cu dizabilități.
Valoarea totală a proiectului este de 1.489.677 euro, din care 795.608,09 euro pentru orașul Hârșova, 672.453,89 euro pentru municipalitatea Shabla și 21.604,84 euro pentru Federația Română de Oină.
„Proiectul în sine își propune abordarea în comun a unor probleme privind sănătatea publică. Comunitățile se confrunta cu probleme de sănătate care pot fi evitate sau ameliorate prin practicarea unor sporturi atractive”, se arată în comunicatul reprezentanților primăriei Hârșova.
În ceea ce privește stadionul din Hârșova, acesta va fi folosit în special pentru practicarea oinei, sportul național al României. Primarul Viorel Ionescu a subliniat rezultatele deosebite înregistrate în ultima vreme de echipa de juniori din Hârșova și și-a manifestat speranța că tot mai mulți copii și tineri din localitate vor practica divesre sporturi.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate