Menu

Bani pentru Centrul After School din comuna Pantelimon

La un an de la selectarea proiectului înființării unui Centru After School în comuna constănțeană Pantelimon, reprezentanții primăriei au semnat contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR. Valoarea acestuia este de 1.434.733 lei.

Centrul va fi organizat după modelul unui Centru de Zi pentru copii, va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum și de un parc. În total vor fi reabilitați circa 240 de metri pătrați din fosta clădirea a CAP-ului care va primi, prin intermediul acestei investiții, o nouă destinație.
De această investiție, spun reprezentanții primăriei, coordonați de către viceprimarul Gheorghe Martinescu, vor beneficia aproximativ 20 de copii care provin din familii cu o situație materială deficitară. Totul va fi absolut gratuit, singura condiție este ca ei să învețe, să-și dorească să continue studiile.
Concret, copiii vor putea în acest Centru After School să-și facă temele, să se joace, să servească masa de prânz, astfel încât să nu mai resimtă diferența dintre ei și ceilalți elevi. De supravegherea și consilierea copiilor se va ocupa un personal calificat, selectat din rândul cadrelor didactice din comuna Pantelimon.
Administrația comunei Pantelimon lucrează de zor în această perioadă pentru finalizarea documentației proiectelor anunțate ca finanțate prin PNDL. Termenul lor de depunere este 31 octombrie, urmând să se semneze și contractele de finanțare. Pantelimon a fost aleasă pentru următoarele proiecte:

  • extinderea imobilului în care este grădinița din Nistorești 
  • extinderea grădiniței din satul Runcu.
  • modernizarea infrastructurii școlare din comuna Pantelimon este dotarea grădiniței din satul Pantelimonul de Jos, cu un grup sanitar modern
  • un grup sanitar la Școala din Pantelimonul de Jos
  • reabilitarea de drumuri în intravilanul localităților Nistorești și Călugăreni

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate