Menu

Bani de la bugetul local pentru dezvoltarea comunei Peștera

Pentru comuna constănțeană Peștera se anunță o toamnă bogată în proiecte. Conform edilului, Marius-Liviu Petre, în ultima ședință de Consiliu Local s-au aprobat bani pentru mai multe investiții în comună. Pe lângă acestea, trebuie menționat și proiectul de construire a rețelei de apă uzată în comuna Peștera, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală – Ministerul Dezvoltării Regionale. Acest proiect va fi implementat începând cu anul 2018, deocamdată, până la finalul lunii octombrie trebuie depuse toate documentele în vederea semnării contractului de finanțare. Este vorba de aproximativ 16 milioane de lei.

„Chiar astăzi (9 octombrie) am semnat ordinul de începere al lucrărilor de reparații și întreținere drumuri în localitățile Ivrinezu Mic, Ivrinezu Mare și Peștera. Sunt străzi în suprafață de 4.460 de metri liniari, iar finanțarea de 300.000 de lei este făcută de la bugetul local”, spune primarul Marius-Liviu Petre. Lucrările se vor finaliza în maxim 30 de zile.
De asemenea, în ședința precedentă de Consiliu Local a fost alocată suma de 85.000 de lei pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluminat public. „Am achiziționat deja 200 de lămpi pe led care vor fi montate în toate satele comunei. Este vorba despre o extindere a iluminatului public. Sperăm ca în zilele următoare să începem să realizăm și acest proiect”.
Tot în această toamnă, pe agenda administrației locale a comunei Peștera figurează și construirea unui pod în satul Izvorul Mare, un pod care leagă DC 28 de strada care duce spre biserică. Lucrările se ridică la aproximativ 60-70 de mii de lei, bani alocați din bugetul local.
Pentru modernizarea căminelor culturale din satele aparținătoare comunei (mai puțin Peștera care nu are nevoie de investiții), primăria a achiziționat scaune de piele (140) și se lucrează la dotarea bucătăriilor acestor cămine.
În procedură avansată de achiziționare se află și proiectul primăriei de a cumpăra o autoutilitară vidanjă cu chit de stingere a incendiilor. Achiziția a trecut de SEAP, valoarea fiind de 70 de mii de lei.
„Nu există probleme cu încălzirea școlilor, iar bursele pentru elevi urmează să fie discutate în prima ședință de Consiliu Local, din partea școlii primind deja situația pentru primul semestru. Intenția mea este să propun chiar majorarea cuantumului burselor de merit pentru a încuraja performanțele școlare”, a conchis primarul comunei Peștera, Marius-Liviu Petre.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: r[email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate