Menu

De Ziua Pensionarilor, PNL Tulcea atrage atenția asupra problemelor din sistemul de pensii

Organizația Pensionarilor și Vârstei a 3-a a PNL Tulcea trage un sistem de alarmă legat de problemele sistemului de pensii din România, chiar de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Reprezentanții organizației liberale se pronunță ferm împotriva pensiilor speciale, care provoacă rupturi și inechități sociale, fiind totdată în neconcordanță cu principiul contributivității. Totodată, Organizația Pensionarilor și Vârstei a 3-a a PNL Tulcea consideră ca imorală cumularea pensiilor cu salariul, în situațiile pensionarilor din sistemul public și reangajarea acestora în același sistem și se pronunță de asemena împotriva încercărilor guvernului de a „umbla” la Pilonul II de pensii. Redăm mai jos textul integral al comunicatului:

Sărbătorim pe 1 octombrie Ziua Internaționala a Persoanelor Vârstnice!

Cu acest prilej Organizația Pensionarilor și Vârstei a 3-a a PNL Tulcea adresează sincere și solidare urări de sănătate, bucurii și viață liniștită, tuturor pensionarilor tulceni! Din nefericire, ziua de 1 octombrie 2017, care ar trebui să fie o zi de afirmare publică a importanței vârstnicilor în societate, este anul acesta prilej de reflecție și întristare. În ciuda promisiunilor repetate, mult așteptata lege a pensiilor nu a fost nici până acum adusă în fata Parlamentului. Promisiunile guvernanților de reformare a sistemului de pensii și de eliminare a inechităților din sistem se pare că vor rămâne doar vorbe goale! Atragem atenția asupra câtorva probleme grave, care îi afectează pe vârstnicii și pensionarii din România.
Organizația PNL pe acest segment de populație are o poziție fermă împotriva pensiilor speciale, ceea ce conduce la rupturi și inechități în corpul social, în mod discriminatoriu și este în contradicție cu principiul contributivității, care trebuie să fie aplicat neîntârziat în întreaga legislație a pensiilor. De asemenea, considerăm ca imorală cumularea pensiilor cu salariul, în situațiile pensionarilor din sistemul public și reangajarea acestora în același sistem! Suntem de asemenea împotriva încercărilor guvernului de a „umbla” la Pilonul II de pensii care, dacă s-ar realiza, nu ar afecta direct pensionarii de azi, dar i-ar afecta hotărâtor pe copiii și nepoții noștri!
Mesajul nostru este așadar unul de solidaritate a tuturor persoanelor care au muncit mult pentru a asigura un trai decent tinerilor români, de azi și de mâine și credem că în contextul social - politic din perioada prin care trecem, tot mai multe persoane în vârstă, responsabile, vor înțelege și-și vor înlătura pentru totdeauna din gând falsa legendă că social-democrații se preocup[ de pensionari!
La mulți ani cu sănătate, mai tineri sau mai vârstnici pensionari!
Vă așteptăm la noi în organizație!

Romica Popa,
Președintele Organizației Pensionarilor și Vârstei a Treia a PNL TULCEA

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate