Logo
Imprimă această pagină

O nouă grădiniță se va construi în localitatea Sarichioi

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a aprobat finanțarea în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală – PNDL 2 a trei proiecte depuse de administrația publică locală a comunei tulcene Sarichioi. 

Astfel, finanțarea cea mai mare, de 13,5 milioane de lei va fi primită pentru implementarea unui proiect de construire și modernizare a rețelelor de canalizare menajeră în localitățile Sarichioi și Zebil. În acest sens, rețeaua de canalizare se va extinde în noi zone, la ea fiind branșați utilizatori individuali. De asemenea, și actuala rețea de canalizare va fi modernizată la standarde europene.

 

O investiție deosebit de importantă se va realiza în localitatea Sarichioi, ce va privi în special copiii. Este vorba despre proiectul construirii, dotării și împrejmuirii unei noi grădinițe. Pentru a duce la bun sfârșit un astfel de plan, administrația locală condusă de primarul Finoghen Vitali Cristian, va beneficia de suma de 1.859.467 de lei din partea Ministerului Dezvoltării.

Și unitatea de învățământ din Zebil intră în atenția autorităților locale. Astfel, școala de aici va primi fonduri pentru reabilitare. Nu mai puțin de 3.725.011 de lei vor fi alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru ca evelii să învețe într-un spațiu la standarde europene. În acest sens, Consiliul Local al comunei Sarichioi a aprobat cofinanțarea proiectului din bugetul local cu suma de 299.690 de lei. Aprobarea s-a făcut în luna februarie 2017 în ședința de Consiliu Local.

Pentru toate aceste finanțări, administrația locală a comunei Sarichioi urmează să semneze contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, urmând ca implementarea proiectelor să fie scoase la licitație publică.

 

Articole înrudite

-