Menu

Școlile din orașul Măcin vor fi reabilitate și modernizate

Trei școli din orașul Măcin vor primi bani din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru reabilitare, modernizare și dotare la standarde europene. Este vorba despre Liceul Teoretic ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” și Școala Gimnazială nr.1.
Finanțarea face parte din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) care vine în sprijinul administrațiilor publice locale și are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Primul și cel mai mare proiect este cel care prevede reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Teoretic ”Gheorghe Munteanu Murgoci” din orașul Măcin, Judeţul Tulcea. Valoarea investiției acoperită prin PNDL este de 1.341.416,00 lei, la care se adaugă 59.000 lei bani alocați de la bugetul local.
Și la Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” vor începe ample lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare. Consilierii locali au aprobat investiția încă de la finalul lunii februarie a acestui an, totodată aprobând și contribuția administrației locale cu suma de 147.108 mii de lei ca și cofinanțare de la bugetul local. La această sumă se adaugă 4.914.845 de lei reprezentând finanțarea prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.
A treia instituție de învățământ din Măcin care va intra în reabilitare, modernizare și dotare la standarde europene este Școala Gimnazială nr.1. Valoare investiției aprobată de către Ministerul Dezvoltării este de 3.495.047,00 lei, la care se adaugă și cofinanțarea din partea Consiliului Local de 99.000 de lei.
Pentru toate cele trei proiecte urmează ca administrația condusă de primarul Nicolae Topoleanu să semneze contractele de finanțare cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării. Următoare etapă obligatorie este scoaterea la licitație publică a acestor proiecte. Abia după parcurgerea acestei etape se va putea trece la efectuarea lucrărilor propriu-zise.
Trebuie să amintim că în cadrul PNDL orașul Măcin a mai primit o finanțare importantă: 32.327.141,00 de lei pentru modernizarea străzilor. Vom reveni cu detalii legate de acest proiect de infrastructură.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate