Menu

Fonduri noi pentru dezvoltarea orașului Cernavodă

Orașului Cernavodă i-au fost alocate sume importante de bani de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare pentru implementarea unor proiecte de mare importanță la nivel local, proiecte ce susțin dezvoltarea regională și națională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară și socio-educativă.

Potrivit Listei Obiectivelor de Investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020, cu Ordine MDRAPFE aprobate, orașul Cernavodă a primit finanțare pentru următoarele proiecte depuse:
• Cartier de locuințe, zona Sere, Cernavodă – infrastructură. Suma alocată acestui proiect este: 11.075.243,00 lei.
• Reabilitarea și modernizarea Cresă 1, Str. Tudor Vladimirescu nr 10, în vederea creșterii eficienței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 763.632,88 lei.
• Reabilitare și modernizare Gradinița nr. 2, Str. Mihail Sadoveanu nr 7, în vederea creșterii eficenței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 350.648,03 lei
• Reabilitare si modernizare Gradinița nr 4, Tudor Vladimirescu nr 12, în vederea creșterii eficienței energetice. Suma alocată acestui proiect este: 753.698,20 lei
• Reabilitare și personalizare curte și Gradiniță nr 3, str George Coșbuc, Cernavoda. Suma alocată acestui proiect este; 996.842,00 lei
Aceste sume vor fi suplimentate din Bugetul Local al orașului Cernavodă cu suma de: 555.276,30 lei.
Pentru a fi demarate aceste lucrări, reprezentanții Primăriei Cernavoda urmează să întocmească documentația tehnică legală pentru fiecare proiect în parte.
De asemenea, a fost depusă o solicitare de finanțare la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii de pe Strada 24 ianuarie nr 2, Cernavodă în vederea transformării acesteia în Casă de Cultură. În prezent documentația se află în faza de evaluare.
Aceste proiecte duse la bun sfârșit vor contura armonios imaginea orașului nostru alături de toate proiectele aflate pe rol în acest moment, toate menite să ofere condiții de trai prielnice cetățenilor, un oraș modern iar celor mici grădinițe și creșe la standarde europene.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate